Treceți la conținutul principal

Muzeul Brukenthal din Sibiu in varianta 3D


Muzeul National Brukenthal din Sibiu a intrat in reteaua virtuala a muzeelor europene care pot fi accesate in format 3D pe site-ul http://www.europeanvirtualmuseum.net/.

Site-ul a fost realizat in cadrul "F-MU.S.EU.M", proiect international in care sunt implicate si Universitate Lucian Blaga din Sibiu, dar si primaria capitalei Italiei, Roma, prin societatea de cercetare "Euro Innovanet, potrivit unui comunicat al conducerii muzeului, remis, joi, Ziare.com. Desi pana in prezent au fost introduse trei mari muzee din Romania, doua din Bulgaria si inca trei din Italia, obiectivul proiectului este ca site-ul sa cuprinda informatii despre aproximativ zece muzee din intreaga lume, facand posibila vizitarea virtuala a acestora.Informatiile sunt oferite in patru limbi: romana, italiana, bulgara si engleza, si sunt structurate pe doua sectiuni. Una dintre ele cuprinde website-ul proiectului si ofera informatii despre muzeele beneficiare, rapoarte, stiri de ultima ora, cursuri de manageri, arheologie si web-designeri, iar cea de a doua este muzeul propriu-zis.Cele aproape 600 de obiecte pot fi vazute de internauti in imagini 3D si sunt structurate in functie de cronologie, tipologie, regiunea geografica si muzeu. Proiectul "F-MU.S.EU.M." a fost finantat, pe durata a doi ani, de catre agentia "Leonardo" a Uniunii Europene din Italia.

Atentie trebuie instalat QuickTime free plug-in !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .