Treceți la conținutul principal

Muzeul Brukenthal din Sibiu in varianta 3D


Muzeul National Brukenthal din Sibiu a intrat in reteaua virtuala a muzeelor europene care pot fi accesate in format 3D pe site-ul http://www.europeanvirtualmuseum.net/.

Site-ul a fost realizat in cadrul "F-MU.S.EU.M", proiect international in care sunt implicate si Universitate Lucian Blaga din Sibiu, dar si primaria capitalei Italiei, Roma, prin societatea de cercetare "Euro Innovanet, potrivit unui comunicat al conducerii muzeului, remis, joi, Ziare.com. Desi pana in prezent au fost introduse trei mari muzee din Romania, doua din Bulgaria si inca trei din Italia, obiectivul proiectului este ca site-ul sa cuprinda informatii despre aproximativ zece muzee din intreaga lume, facand posibila vizitarea virtuala a acestora.Informatiile sunt oferite in patru limbi: romana, italiana, bulgara si engleza, si sunt structurate pe doua sectiuni. Una dintre ele cuprinde website-ul proiectului si ofera informatii despre muzeele beneficiare, rapoarte, stiri de ultima ora, cursuri de manageri, arheologie si web-designeri, iar cea de a doua este muzeul propriu-zis.Cele aproape 600 de obiecte pot fi vazute de internauti in imagini 3D si sunt structurate in functie de cronologie, tipologie, regiunea geografica si muzeu. Proiectul "F-MU.S.EU.M." a fost finantat, pe durata a doi ani, de catre agentia "Leonardo" a Uniunii Europene din Italia.

Atentie trebuie instalat QuickTime free plug-in !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .