Treceți la conținutul principal

O carte despre biblioteca lui Hitler

Timothy W. Ryback. Hitler`s private library. New York, Alfred A. Knopf, 2008, 282 p.

Aceasta carte, Hitler`s private library, sper sa o gasesc curand si in Romania ! Cartea este o biografie parţială, care prezinta cartile din biblioteca lui Hitler, cat si distrugerea lor. Biblioteca insumeaza 16.000 de volume, din care 130 de cărţi pe teme religioase şi spirituale, carti de arhitectură (una dintre obsesiile sale), teatru, pictură, sculptură si de artă, şi mai târziu lucrări de istorie militară. Lipsesc operele de filosofie politica, sociologie şi economie. O parte din colecţia bibliotecii a fost luata de securitate, confiscata şi transportata către Uniunea Sovietică, şi în special în Statele Unite: trei mii de volume au fost transferate în ianuarie 1952 la Biblioteca Congresului. Obiceiul lui Hitler era acela de a sublinia concepte cheie şi pasaje din carti. Pe multe din cartile, din biblioteca sa existau insemnari referitoare la evenimentele in care acesta primise cartile: de Craciun, de ziua lui şi în alte ocazii festive.

Hitler nu a fost un mare fan al romanelor, deşi existau in biblioteca sa: Gulliver's Travels, Robinson Crusoe, Uncle Tom's Cabin, şi Don Quijote (a avut o afecţiune specială pentru a editie ilustrata de Gustave Dore) .

Adolf Hitler, la treizeci şi patru de ani, în München

Comentarii

Iulian a spus…
Am terminat-o de citit azi si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult. O recomand tuturor, in special celor pasionati de istorie.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa