Treceți la conținutul principal

O carte despre biblioteca lui Hitler

Timothy W. Ryback. Hitler`s private library. New York, Alfred A. Knopf, 2008, 282 p.

Aceasta carte, Hitler`s private library, sper sa o gasesc curand si in Romania ! Cartea este o biografie parţială, care prezinta cartile din biblioteca lui Hitler, cat si distrugerea lor. Biblioteca insumeaza 16.000 de volume, din care 130 de cărţi pe teme religioase şi spirituale, carti de arhitectură (una dintre obsesiile sale), teatru, pictură, sculptură si de artă, şi mai târziu lucrări de istorie militară. Lipsesc operele de filosofie politica, sociologie şi economie. O parte din colecţia bibliotecii a fost luata de securitate, confiscata şi transportata către Uniunea Sovietică, şi în special în Statele Unite: trei mii de volume au fost transferate în ianuarie 1952 la Biblioteca Congresului. Obiceiul lui Hitler era acela de a sublinia concepte cheie şi pasaje din carti. Pe multe din cartile, din biblioteca sa existau insemnari referitoare la evenimentele in care acesta primise cartile: de Craciun, de ziua lui şi în alte ocazii festive.

Hitler nu a fost un mare fan al romanelor, deşi existau in biblioteca sa: Gulliver's Travels, Robinson Crusoe, Uncle Tom's Cabin, şi Don Quijote (a avut o afecţiune specială pentru a editie ilustrata de Gustave Dore) .

Adolf Hitler, la treizeci şi patru de ani, în München

Comentarii

Iulian a spus…
Am terminat-o de citit azi si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult. O recomand tuturor, in special celor pasionati de istorie.

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .