Treceți la conținutul principal

Participare romaneasca la Targul International de Carte de la Ierusalim 15 - 20 februarie 2009

In perioada 15 - 20 februarie 2009, la International Convention Center / Binyanei HaUma va avea loc cea de-a 24-a editie a Targului International de Carte de la Ierusalim. Standul Romaniei este organizat de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National - Directia Relatii Internationale si cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Statul Israel.Invitati: scriitorii Petru Cimpoesu, Radu Aldulescu, Dan Lungu si Gabriel Chifu, artistul plastic Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din Romania, Lucia Toader, coordonator al programului 'Burse pentru traducatori straini' al Centrului National al Cartii, Bogdan-Alexandru Stanescu, directorul editorial al filialei Bucuresti a Editurii Polirom. In afara de evenimentele organizate la stand (dezbateri literare, lansari de carte, lecturi publice, expozitie de ilustratie de carte pentru copii) si de participarea la discutiile din cadrul Cafenelei Literare, ICR organizeaza doua evenimente dedicate publicului israelian de limba romana: o intalnire cu reprezentantii Editurii Hasefer din Romania (13 februarie 2009, orele 11:00, B-dul Shaul Hamelech nr. 8, et. 6) si o masa rotunda consacrata literaturii romanesti actuale si a impactului ei asupra vietii culturale din Romania de azi (20 februarie 2009, orele 11:00, biblioteca Cinematecii din Ierusalim, Derech Hebron nr. 11). Intalnirile sunt organizate in colaborare cu Asociatia Scriitorilor Israelieni de Limba Romana (ASILR) si respectiv Cercul Cultural din Ierusalim.La standul romanesc se vor pune la dispozitia publicului israelian materiale informative despre activitatea Institutului Cultural Roman: programul "Cantemir", burse si rezidente artistice, TPS - Translation and Publication Support Program etc.
Sursa: ICR

Comentarii

Nouria Nouri a spus…
Miercuri, 18 februarie 2009, la ora 14, la Targul de carte de la Ierusalim, la standul Romaniei, se va afla Alice Nastase, director al Editurii Cartile Tango si al revistei Tango, pentru a lansa doua volume din opera completa a Ninei Cassian: “Confidente fictive” si “Spectacol in aer liber”.
De asemenea, cititorii din Israel vor avea ocazia sa-si innobileze colectia de carti romånesti cu volumele lui Alice Nastase, “Noi suntem zeite” si “Care pe care” (scrisa impreuna cu psihologul Aurora Liiceanu)

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .