Treceți la conținutul principal

Participare romaneasca la Targul International de Carte de la Ierusalim 15 - 20 februarie 2009

In perioada 15 - 20 februarie 2009, la International Convention Center / Binyanei HaUma va avea loc cea de-a 24-a editie a Targului International de Carte de la Ierusalim. Standul Romaniei este organizat de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National - Directia Relatii Internationale si cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Statul Israel.Invitati: scriitorii Petru Cimpoesu, Radu Aldulescu, Dan Lungu si Gabriel Chifu, artistul plastic Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din Romania, Lucia Toader, coordonator al programului 'Burse pentru traducatori straini' al Centrului National al Cartii, Bogdan-Alexandru Stanescu, directorul editorial al filialei Bucuresti a Editurii Polirom. In afara de evenimentele organizate la stand (dezbateri literare, lansari de carte, lecturi publice, expozitie de ilustratie de carte pentru copii) si de participarea la discutiile din cadrul Cafenelei Literare, ICR organizeaza doua evenimente dedicate publicului israelian de limba romana: o intalnire cu reprezentantii Editurii Hasefer din Romania (13 februarie 2009, orele 11:00, B-dul Shaul Hamelech nr. 8, et. 6) si o masa rotunda consacrata literaturii romanesti actuale si a impactului ei asupra vietii culturale din Romania de azi (20 februarie 2009, orele 11:00, biblioteca Cinematecii din Ierusalim, Derech Hebron nr. 11). Intalnirile sunt organizate in colaborare cu Asociatia Scriitorilor Israelieni de Limba Romana (ASILR) si respectiv Cercul Cultural din Ierusalim.La standul romanesc se vor pune la dispozitia publicului israelian materiale informative despre activitatea Institutului Cultural Roman: programul "Cantemir", burse si rezidente artistice, TPS - Translation and Publication Support Program etc.
Sursa: ICR

Comentarii

Nouria Nouri a spus…
Miercuri, 18 februarie 2009, la ora 14, la Targul de carte de la Ierusalim, la standul Romaniei, se va afla Alice Nastase, director al Editurii Cartile Tango si al revistei Tango, pentru a lansa doua volume din opera completa a Ninei Cassian: “Confidente fictive” si “Spectacol in aer liber”.
De asemenea, cititorii din Israel vor avea ocazia sa-si innobileze colectia de carti romånesti cu volumele lui Alice Nastase, “Noi suntem zeite” si “Care pe care” (scrisa impreuna cu psihologul Aurora Liiceanu)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa