Treceți la conținutul principal

Revista de dimineata

1


Lectura, fenomen de masă
„Vă dau un exemplu: existau pe vremuri bibliotecile săteşti, care azi au dispărut. Am văzut cu decenii în urmă ţărani care se întorceau de la sapă şi treceau pe la bibliotecă să împrumute cărţi. Bibliotecarul le cunoştea gusturile şi ştia ce să aleagă pentru fiecare”.

Unde găsim cărţi online gratis
Pe internet poţi găsi uşor orice titlu. Într-o bibliotecă obişnuită pierzi timp căutând o carte, iar în librării le plăteşti uneori prea scump.

Eroii uitaţi ai copilăriei noastre
Fiecare dintre noi are o anumită viziune despre copilărie. Fie că aceasta este plină de poveştile bunicilor sau de cărţile extraordinare pe care le citeam, fie că ne amintim diferite desene animate, ca cele cu omuleţul lui Gopo ori cu Mihaela şi Azorel, cu toţii am trăit o perioadă de care ne amintim cu drag.

Sfaturi gospodaresti
Le regasiti in Formula As

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din SUA, va raţionaliza consumul de apă incepand din mai
Oraşul Los Angeles, al doilea ca mărime din Statele Unite, urmează să treacă la raţionalizarea consumului de apă pentru prima oară in aproape două decenii, din cauza unei secete care afectează de trei ani regiunea.

Vinurile romanesti pe Travel Channel. Isabelle Legeron: "Pacat ca UE vrea sa distruga soiurile hibride din Romania. E ca si cum ai scoate sufletul din trup"
Realizatoarea emisiunii, Isabelle Legeron, a vizitat mai intai podgoriile Prince Stirbey de la Dragasani, a trecut pe la podgoria de la Oprisor (Mehedinti) si la cramele Ceptura (Davino) de la Dealu Mare pentru a se opri la Marea Neagra la Domeniile Clos des Colombes.

Pe urmele lui Darwin: cartea care a socat lumea
De fapt, expozitia de la British Library isi propune sa descopere omul din spatele cartii: celebrand astfel anul Darwin si atragand atentia asupra unei personalitati cu totul speciale. Cartea care a socat lumea n-a fost o rezultatul unui moment de inspiratie, ci fructul a douazeci de ani de activitate stiintifica, de observatii minutioase.

Scriitori contemporani de top revin in colectia Biblioteca Polirom cu cele mai recente romane
Totodata, 2009 a insemnat si aparitia, in cadrul colectiei Biblioteca Polirom , a noi editii din: Orbirea de Elias Canetti / Daniel Martin de John Fowles / Orient, Occident de Salman Rushdie / Eseu despre orbire de Jose Saramago / Anul mortii lui Ricardo Reis de Jose Saramago.

Valeriu Gafencu, "Sfantul inchisorilor", cetatean de onoare post mortem la Targu-Ocna
Primaria Targu Ocna a acordat post mortem, in urma cu cateva zile, titlul de cetatean de onoare lui Valeriu Gafencu, una dintre cele mai reprezentative figuri din detentia politica anticomunista, supranumit si "Sfantul inchisorilor".

Nitica istorie cu Neagu Djuvara
Cartile de istorie nu sunt carti politiste dar pot fi la fel de fascinante. Ultima carte a maestrului Neagu Djuvara "Razboiul de saptezeci si sapte de ani si premisele hegemoniei americane" este o carte de istorie care se citeste ca o carte politista, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Cu Dumnezeu, la vremuri de criza - Pr. Daniel Benga
"Cu Hristos vom birui si aceste vremuri tulburi"
"Orice zguduire e buna pentru a ne intoarce la sensurile adevarate ale vietii"

Andrei Plesu - Munca, Daune Colaterale
Am citit in dimineata asta mohorata in Adevarul un articol genial apartinand dl Andrei Plesu. Sper, macar pentru o clipa, sa va puna pe ganduri...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .