Treceți la conținutul principal

Revista de dimineata

1


Lectura, fenomen de masă
„Vă dau un exemplu: existau pe vremuri bibliotecile săteşti, care azi au dispărut. Am văzut cu decenii în urmă ţărani care se întorceau de la sapă şi treceau pe la bibliotecă să împrumute cărţi. Bibliotecarul le cunoştea gusturile şi ştia ce să aleagă pentru fiecare”.

Unde găsim cărţi online gratis
Pe internet poţi găsi uşor orice titlu. Într-o bibliotecă obişnuită pierzi timp căutând o carte, iar în librării le plăteşti uneori prea scump.

Eroii uitaţi ai copilăriei noastre
Fiecare dintre noi are o anumită viziune despre copilărie. Fie că aceasta este plină de poveştile bunicilor sau de cărţile extraordinare pe care le citeam, fie că ne amintim diferite desene animate, ca cele cu omuleţul lui Gopo ori cu Mihaela şi Azorel, cu toţii am trăit o perioadă de care ne amintim cu drag.

Sfaturi gospodaresti
Le regasiti in Formula As

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din SUA, va raţionaliza consumul de apă incepand din mai
Oraşul Los Angeles, al doilea ca mărime din Statele Unite, urmează să treacă la raţionalizarea consumului de apă pentru prima oară in aproape două decenii, din cauza unei secete care afectează de trei ani regiunea.

Vinurile romanesti pe Travel Channel. Isabelle Legeron: "Pacat ca UE vrea sa distruga soiurile hibride din Romania. E ca si cum ai scoate sufletul din trup"
Realizatoarea emisiunii, Isabelle Legeron, a vizitat mai intai podgoriile Prince Stirbey de la Dragasani, a trecut pe la podgoria de la Oprisor (Mehedinti) si la cramele Ceptura (Davino) de la Dealu Mare pentru a se opri la Marea Neagra la Domeniile Clos des Colombes.

Pe urmele lui Darwin: cartea care a socat lumea
De fapt, expozitia de la British Library isi propune sa descopere omul din spatele cartii: celebrand astfel anul Darwin si atragand atentia asupra unei personalitati cu totul speciale. Cartea care a socat lumea n-a fost o rezultatul unui moment de inspiratie, ci fructul a douazeci de ani de activitate stiintifica, de observatii minutioase.

Scriitori contemporani de top revin in colectia Biblioteca Polirom cu cele mai recente romane
Totodata, 2009 a insemnat si aparitia, in cadrul colectiei Biblioteca Polirom , a noi editii din: Orbirea de Elias Canetti / Daniel Martin de John Fowles / Orient, Occident de Salman Rushdie / Eseu despre orbire de Jose Saramago / Anul mortii lui Ricardo Reis de Jose Saramago.

Valeriu Gafencu, "Sfantul inchisorilor", cetatean de onoare post mortem la Targu-Ocna
Primaria Targu Ocna a acordat post mortem, in urma cu cateva zile, titlul de cetatean de onoare lui Valeriu Gafencu, una dintre cele mai reprezentative figuri din detentia politica anticomunista, supranumit si "Sfantul inchisorilor".

Nitica istorie cu Neagu Djuvara
Cartile de istorie nu sunt carti politiste dar pot fi la fel de fascinante. Ultima carte a maestrului Neagu Djuvara "Razboiul de saptezeci si sapte de ani si premisele hegemoniei americane" este o carte de istorie care se citeste ca o carte politista, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Cu Dumnezeu, la vremuri de criza - Pr. Daniel Benga
"Cu Hristos vom birui si aceste vremuri tulburi"
"Orice zguduire e buna pentru a ne intoarce la sensurile adevarate ale vietii"

Andrei Plesu - Munca, Daune Colaterale
Am citit in dimineata asta mohorata in Adevarul un articol genial apartinand dl Andrei Plesu. Sper, macar pentru o clipa, sa va puna pe ganduri...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .