Treceți la conținutul principal

Sindicaliştii din cultură, sătui să-l aştepte pe Paleologu

1Aproximativ 50 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Artiştilor Interpreţi din România (FAIR), Uniunea Sindicatelor din Instituţiile de Spectacole (USIS) şi Federaţia Sindicatelor din Bibliotecile din România (FSBR) vor picheta, astăzi, sediul Guvernului.
Protestul va începe la ora 13.30, în locaţia din faţa Muzeului Antipa, şi se va încheia în jurul orei 15.00.Artiştii interpreţi, personalul tehnic de specialitate şi bibliotecarii sunt nemulţumiţi de faptul că nu reuşesc să găsească în persoana Ministrului Culturii un partener de dialog cu care să poată rezolva la masa negocierilor problemele instituţiilor de cultură. Sindicaliştii încearcă de la începutul lunii ianuarie să se întâlnească cu Theodor Paleologu, tocmai pentru a evita ieşirea în stradă într-o perioadă tensionată din punct de vedere social, însă nu au primit niciun răspuns până la ora actuală.“Federaţiile afiliate la BNS au fost împinse să treacă la acţiuni de protest chiar de Ministrul Culturii, dl. Paleologu. Nu putem înţelege de ce domnia sa manifestă o astfel de lipsă de reacţie, o lipsă de interes în relaţia cu partenerii sociali. Ne aşteptam ca un ministru tânăr să fie deschis dialogului, să fie dinamic şi interesat să rezolve problemele reale din ramura cultură. Se pare că nu avem cu cine sta de vorbă la Ministerul Culturii, aşa că suntem nevoiţi să ne adresăm premierului”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele BNS.Pe lista problemelor pe care cele trei federaţii din cultură vor să le discute cu noul ministru al Culturii se află Hotărârea de Guvern 1672/2008 (prin care s-au aprobat normele metodologice de aplicare a Legii 353/2007) şi situaţia Bibliotecii Naţionale a României.
Sursa: Evenimentul zilei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .