Treceți la conținutul principal

Subiectele la bac vor fi postate pe site în 1 martie

Ecaterina Andronescu susţine că subiectele de anul trecut vor fi şi variantele pentru subiectele bac-ului din acest an. Astfel, se vor economisi bani, dar şi timp. Există însă şi o excepţie: liceele tehnologice. Acestea vor intra în bacalaureat cu un curriculum nou în acest domeniu. Subiectele vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei la 1 martie, conform Legii învăţământului. Până atunci vor fi traduse şi subiectele pentru minorităţile care învaţă în limba maternă. Cele 300 de variante ce vor fi postate şi pe site-ul instituţiei vor fi amestecate, astfel încât să nu coincidă cu cele utilizate la extragerea din iunie.

Pentru probele scrise la examenul de Bacalaureat 2009 se păstrează aceleaşi modele ca la examenul de Bacalaureat din 2008, disponibile pe www.subiecte2009.edu.ro. Pentru candidaţii care studiază după programele vechi, valabile până în 2007, subiectele se găsesc la www.subiecte2009.edu.ro.

Bacalaureat 2009 - Metodologie
Bacalaureat 2009 - Calendar
Bacalaureat 2009 - Programe
Bacalaureat 2009 - Discipline
Subiecte bacalaureat 2009 - Oral

''Cred că literatura română este tocată, masacrată, fragmentată, zeflemisită în fel şi chip", a afirmat Eugen Simion.El s-a arătat indignat de faptul că organizatorii Bacalaureatului nu au mai vrut să introducă scriitori, opere de ficţiune între subiectele propuse şi au pus, în schimb, aşa-zise opere nonficţionale.
"Nu mi-a venit să cred ce subiecte au pus la examenul oral la literatură. Lipseau George Călinescu, Tudor Vianu, Pompiliu Constantinescu ş.a.m.d.. În schimb, au introdus pe Vladimir Tismăneanu, autor al Raportului asupra Comunismului, nişte fătuci din presă sau analiza unor documente traduse etc.. Şi astea constituie subiecte pentru examenul de Bacalaureat! Adică îi pui pe elevi să vorbească despre Luminiţa Marcu, o biată fătucă, cu care nu am nimic, de altfel, şi să nu îl pui pe Călinescu? Chiar dacă patru lucrări ale mele sunt utilizate în subiecte, nu pot fi nicidecum mulţumit într-o porcărie de acest gen. Fiindcă nu mă simt deloc bine fără marii critici''.Sursa: AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .