Treceți la conținutul principal

Subiectele la bac vor fi postate pe site în 1 martie

Ecaterina Andronescu susţine că subiectele de anul trecut vor fi şi variantele pentru subiectele bac-ului din acest an. Astfel, se vor economisi bani, dar şi timp. Există însă şi o excepţie: liceele tehnologice. Acestea vor intra în bacalaureat cu un curriculum nou în acest domeniu. Subiectele vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei la 1 martie, conform Legii învăţământului. Până atunci vor fi traduse şi subiectele pentru minorităţile care învaţă în limba maternă. Cele 300 de variante ce vor fi postate şi pe site-ul instituţiei vor fi amestecate, astfel încât să nu coincidă cu cele utilizate la extragerea din iunie.

Pentru probele scrise la examenul de Bacalaureat 2009 se păstrează aceleaşi modele ca la examenul de Bacalaureat din 2008, disponibile pe www.subiecte2009.edu.ro. Pentru candidaţii care studiază după programele vechi, valabile până în 2007, subiectele se găsesc la www.subiecte2009.edu.ro.

Bacalaureat 2009 - Metodologie
Bacalaureat 2009 - Calendar
Bacalaureat 2009 - Programe
Bacalaureat 2009 - Discipline
Subiecte bacalaureat 2009 - Oral

''Cred că literatura română este tocată, masacrată, fragmentată, zeflemisită în fel şi chip", a afirmat Eugen Simion.El s-a arătat indignat de faptul că organizatorii Bacalaureatului nu au mai vrut să introducă scriitori, opere de ficţiune între subiectele propuse şi au pus, în schimb, aşa-zise opere nonficţionale.
"Nu mi-a venit să cred ce subiecte au pus la examenul oral la literatură. Lipseau George Călinescu, Tudor Vianu, Pompiliu Constantinescu ş.a.m.d.. În schimb, au introdus pe Vladimir Tismăneanu, autor al Raportului asupra Comunismului, nişte fătuci din presă sau analiza unor documente traduse etc.. Şi astea constituie subiecte pentru examenul de Bacalaureat! Adică îi pui pe elevi să vorbească despre Luminiţa Marcu, o biată fătucă, cu care nu am nimic, de altfel, şi să nu îl pui pe Călinescu? Chiar dacă patru lucrări ale mele sunt utilizate în subiecte, nu pot fi nicidecum mulţumit într-o porcărie de acest gen. Fiindcă nu mă simt deloc bine fără marii critici''.Sursa: AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .