Treceți la conținutul principal

Toate manuscrisele istorice din Romania vor fi inventariate si catalogate

Chiar daca sunt multi care contesta pozitia domnului Theodor Paleologu, am incredere in deciziile pe care le va lua, cel putin in domeniul cartilor si bibliotecilor.


Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, la Alba Iulia, ca intentioneaza sa inventarieze si catalogheze toate manuscrisele istorice din Romania. Theodor Paleologu a spus ca este nevoie ca toate manuscrisele sa fie inventariate si catalogate, precizand ca in prezent in tara nu exista un asemenea catalog, informeaza Realitatea Tv. Paleologu a precizat ca proiectul ar putea fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, iar costurile nu vor fi foarte mari. Ministrul Culturii a vizitat, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, institutie care adaposteste manuscrise vechi deosebit de valoroase, printre care celebrul Codex Aureus. La sfarsitul vizitei, Theodor Paleologu a spus ca obiectele din biblioteca au fost catalogate la inceputul secolului trecut, iar de atunci nu a mai fost facuta nicio inventariere a lor.
Sursa: ziare.com

Comentarii

Lia a spus…
Gingasia am gasit un Blog de carti si m-am gandit ca te-ar interesa.
http://adinab.wordpress.com/
Iti doresc toate cele bune.
Gingasia a spus…
Multumesc, Lia!
Gingasia a spus…
Multumesc, Lia!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .