Treceți la conținutul principal

Astazi este Ziua Eliberarii DocumentelorTrăim într-o eră în care documentele tradiţionale sunt înlocuite treptat cu documentele electronice. Libertatea documentelor este fundamentală pentru ca acestea să supravieţuiască aplicaţiilor folosite în acest moment permiţând alegerea şi schimbarea acestora în mod liber.


Libertatea Documentelor şi Democraţia

Documentele electronice folosite astăzi includ înregistrări administrative precum taxele şi cele de natură legală sau a minutelor lucrărilor sesiunilor parlamentare.Siguranţa că aceste înregistrări rămân sub controlul administraţiei este esenţială pentru funcţionarea unei democraţii funcţionale. Acelaşi lucru este adevărat pentru toate interacţiunile dintre cetăţeni şi guvernele acestora, care nu ar trebui să depindă de monopoluri sau de un produs proprietar ori de o singură companie.


Libertatea Documentelor şi propriul buzunar

Open Document Format (ODF) şi alte Standarde Deschise sunt esenţiale pentru a avea o piaţă liberă şi competitivitate între diferitele soluţii, deoarece utilizatorii pot alege liber. Rezultatele unei astfel de competiţii se văd într-o mai bună funcţionalitate şi preţuri pentru toată lumea, chiar şi pentru tine.


Unde pot afla mai multe?

Vizitează siteul web Document Freedom Day (DFD) şi află mai multe despre Liberatea Documentelor şi Standardele Deschise.


Cum se obţine libertatea documentelor?Ajută la popularizarea acestor probleme prin direcţionarea altora către Document Freedom Day şi pune un link din pagina ta web. Ia atitudine şi salvează documentele personale ca ODF. Dacă aplicaţia ta nu suportă ODF, alege una dintre cele Libere care fac acest lucru şi care au link din paginile siteului DFD.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi şi paginaaceluiaşi site dar cu informaţii în limba română.
Pentru a sprijini acest eveniment folosiţi materiale publicitare de la pagina dedicată.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .