Treceți la conținutul principal

Astazi este Ziua Eliberarii DocumentelorTrăim într-o eră în care documentele tradiţionale sunt înlocuite treptat cu documentele electronice. Libertatea documentelor este fundamentală pentru ca acestea să supravieţuiască aplicaţiilor folosite în acest moment permiţând alegerea şi schimbarea acestora în mod liber.


Libertatea Documentelor şi Democraţia

Documentele electronice folosite astăzi includ înregistrări administrative precum taxele şi cele de natură legală sau a minutelor lucrărilor sesiunilor parlamentare.Siguranţa că aceste înregistrări rămân sub controlul administraţiei este esenţială pentru funcţionarea unei democraţii funcţionale. Acelaşi lucru este adevărat pentru toate interacţiunile dintre cetăţeni şi guvernele acestora, care nu ar trebui să depindă de monopoluri sau de un produs proprietar ori de o singură companie.


Libertatea Documentelor şi propriul buzunar

Open Document Format (ODF) şi alte Standarde Deschise sunt esenţiale pentru a avea o piaţă liberă şi competitivitate între diferitele soluţii, deoarece utilizatorii pot alege liber. Rezultatele unei astfel de competiţii se văd într-o mai bună funcţionalitate şi preţuri pentru toată lumea, chiar şi pentru tine.


Unde pot afla mai multe?

Vizitează siteul web Document Freedom Day (DFD) şi află mai multe despre Liberatea Documentelor şi Standardele Deschise.


Cum se obţine libertatea documentelor?Ajută la popularizarea acestor probleme prin direcţionarea altora către Document Freedom Day şi pune un link din pagina ta web. Ia atitudine şi salvează documentele personale ca ODF. Dacă aplicaţia ta nu suportă ODF, alege una dintre cele Libere care fac acest lucru şi care au link din paginile siteului DFD.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi şi paginaaceluiaşi site dar cu informaţii în limba română.
Pentru a sprijini acest eveniment folosiţi materiale publicitare de la pagina dedicată.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .