Treceți la conținutul principal

Colectăm poezie...

"Poate ca acum este randul meu sa astept, cine mai stie!... Esti ideea de intens care se transforma intotdeauna in cautari nevazute, nesimtite, spre infinit, intotdeauna cu un sens. Sa nu te intorci sa ma cauti, sa mergi inainte spre nevazut, sa ai in drumul tau speranta, regasirea si cerul doar pentru doi. Credinţa şi cunoaşterea de sine sunt doua forţe care te ajută să-ţi creezi destinul. Mi-e teama ca a inghetat dorul.... !"


Ne-am hotărât să continuăm experimentul început de colegii noştri de la Timişoara şi Cluj şi să măsurăm dispoziţia lirică a locuitorilor bucureşteni. Până la sfârşitul lui aprilie vă aşteptăm să aduceţi în ceainăria din Verona 13 sau în librăria Cărtureşti MŢR poezia voastră preferată copiată de mână sau xeroxată; dacă sunteţi mai obişnuiţi cu tastele o puteţi trimite prin mail la info@carturesti.ro. Poate să fie dintr-un volum de Topârceanu sau un autor încă netipărit, important este să fie poezia voastră de suflet, de care să vă simţiţi legaţi şi la care să vă întoarceţi oricând cu mare bucurie. Poeziile strânse în valiza din ceainărie şi în cutia de vioară de la MŢR vor fi adunate într-un volum fără seamăn legat cu mare meşteşug de Dinu Bodiciu. Volumul va rămâne în librărie pentru posteritate şi îl veţi putea răsfoi oricând ca să aflaţi care erau ritmul şi rima preferată în Bucureşti în anul de graţie 2009.

Prin experimentul POEZIE URBANĂ vrem să vedem dacă poezia mai seduce ori se duce – şi nu are nevoie decât de-o răspândire de virus. De aceea sondăm mai în adâncime şi căutăm să dăm de urma creaţiei care circulă cel mai mult printr-un loc. Colectăm zilnic, începând cu 4 martie, felii de poezie, de orice tip şi calitate, pentru un scop nobil: înluminarea unui stil literar condamnat la purgatoriul rafturilor de jos.

Sursa: carturesti.ro

Comentarii

loredana a spus…
Foarte interesanta initiativa....
mi-ar fi placut sa stau in Bucuresti...:)
Gingasia a spus…
Loredana, dar si tu poti contribui cu o poezie! ai adresa de mail unde poti trimite, numai bine!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…