Treceți la conținutul principal

Colectăm poezie...

"Poate ca acum este randul meu sa astept, cine mai stie!... Esti ideea de intens care se transforma intotdeauna in cautari nevazute, nesimtite, spre infinit, intotdeauna cu un sens. Sa nu te intorci sa ma cauti, sa mergi inainte spre nevazut, sa ai in drumul tau speranta, regasirea si cerul doar pentru doi. Credinţa şi cunoaşterea de sine sunt doua forţe care te ajută să-ţi creezi destinul. Mi-e teama ca a inghetat dorul.... !"


Ne-am hotărât să continuăm experimentul început de colegii noştri de la Timişoara şi Cluj şi să măsurăm dispoziţia lirică a locuitorilor bucureşteni. Până la sfârşitul lui aprilie vă aşteptăm să aduceţi în ceainăria din Verona 13 sau în librăria Cărtureşti MŢR poezia voastră preferată copiată de mână sau xeroxată; dacă sunteţi mai obişnuiţi cu tastele o puteţi trimite prin mail la info@carturesti.ro. Poate să fie dintr-un volum de Topârceanu sau un autor încă netipărit, important este să fie poezia voastră de suflet, de care să vă simţiţi legaţi şi la care să vă întoarceţi oricând cu mare bucurie. Poeziile strânse în valiza din ceainărie şi în cutia de vioară de la MŢR vor fi adunate într-un volum fără seamăn legat cu mare meşteşug de Dinu Bodiciu. Volumul va rămâne în librărie pentru posteritate şi îl veţi putea răsfoi oricând ca să aflaţi care erau ritmul şi rima preferată în Bucureşti în anul de graţie 2009.

Prin experimentul POEZIE URBANĂ vrem să vedem dacă poezia mai seduce ori se duce – şi nu are nevoie decât de-o răspândire de virus. De aceea sondăm mai în adâncime şi căutăm să dăm de urma creaţiei care circulă cel mai mult printr-un loc. Colectăm zilnic, începând cu 4 martie, felii de poezie, de orice tip şi calitate, pentru un scop nobil: înluminarea unui stil literar condamnat la purgatoriul rafturilor de jos.

Sursa: carturesti.ro

Comentarii

loredana a spus…
Foarte interesanta initiativa....
mi-ar fi placut sa stau in Bucuresti...:)
Gingasia a spus…
Loredana, dar si tu poti contribui cu o poezie! ai adresa de mail unde poti trimite, numai bine!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .