Treceți la conținutul principal

Dan Puric si ''Passe-Partout'' la sala Rapsodia

In luna Aprilie Compania de teatru "Passe Partout DP" continua seria spectacolelor prezentate saptamanal la sala Rapsodia din Str. Lipscani 53.Prin activitatea sustinuta, prin premiile, cronicile si aprecierile obtinute, Compania de teatru condusa de Dan Puric repezinta o valoare marcanta a culturii si artei din Romania, devenind de-a lungul anilor si un punct de referinta n mediile de specialitate din Europa.

Joi, 2 Aprilie 2009, de la ora 19.30, pe scena Salii Rapsodia, Dragos Huluba si Violeta Totir, au intalnire cu spectatorii in piesa "Rencontres". O piesa cu un incredibil umor, care dinamiteaza cliseele; un spectacol epuizant, cu actori care au o conditie fizica de maratonisti. Iar inteligenta lor si modul in care isi traduc corporal povestile, te iau prin surprindere. Violeta Totir si Dragos Huluba, intr-un spectacol gandit, montat si jucat chiar de ei, isi trec multiplele personalitati prin cateva momente febrile din istoria filmului. Subit recognoscibile, personajele in alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile povesti de amor din "Casablanca", "Titanic", "Singing in the Rain".Spectacolul a avut cronici favorabile si in presa straina, dupa ce a participat in Cehia, la un festival International al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus si pe afis in Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei Romanesti si la Festivalul MaiFest de la Cluj.

Joi, 9 Aprilie, cu incepere de la ora 19:00,puteti viziona "TOTI CINCI care va vor spune povestea dintotdeauna a omenirii, concentrata in cateva zeci de minute, doldora de muzica si culori, cu sunetele frematatoare ale pasilor de step, cu misterul pantomimei, al dansului, al gestului spontan si efervescent. Cinci oameni. Ca cinci degete de la o mana. Nimic din ce-i uman nu va lipsi din poveste: umorul, fericirea, nedumerirea, tristetea, nostalgia, iertareaDistributia: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Stefan Ruxanda, Paul Cimpoieru si Silviu Man.

Miercuri, 15 Aprilie, orele 19:30 "Doi dintre noi". Protagonistii acestui spectacol sunt tinerii actori Ana Pepine si Paul Cimpoieru. Spectacolul "Doi dintre noi" este o demonstratie sensibila de miscare, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi. Un "love story" clasic, senzual, expresiv desfasurat pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana azi.

Joi, 23 Aprilie va asteptam la "VIS"-ul lui Dan Puric, un one man show care ne initiaza in limbajul trupului, al "cuvantului facut gest". Un one man show al unui maestru al pantomimei si al expresivitatii corporale. Creatiile lui Dan Puric constituie chintesenta paradoxurilor si incoerentelor naturii umane."Acest one-man show s-a nascut in timp, am tot adaugat cate un moment, si n-am apucat sa schimb nimic, iar el s-a instalat in mine, asa incat nu mai pot scapa. Cu ajutorul lui spun ceva despre faptul ca suntem incapabili sa vorbim despre lumea noastra interioara, ne e teama, de-asta si dragostea e o vorba folosita pentru a exprima un nivel superficial, care implica doar erotismul. Teatrul pe care il fac starneste reactii ale eului nostru profund, e un act de recunoastere la care oamenii participa cu uimire, amintindu-si de ei insisi", declara Dan Puric despre spectacolul sau.Programul lunii se incheie

Joi, 30 Aprilie cand este programat, de la orele 19:30, spectacolul "Made in Romania", in regia lui Dan Puric. Din distributie fac parte: Carmen Ungureanu, Adrian Horobet, Ileana Olteanu, Richard Bovnoczki, Dana Cavaleru, Dragos Huluba, Violeta Totir, Mihai Razus, Vlad Oancea, Oxana Moravec, Adriana Nicolae, Andrei Vasluianu, Ion Parea, Ioana Flora si Eduard Dumitru. "Made in Romania" este o irezistibila si savuroasa insiruire de asa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind si incanta spectatorul prin ineditul desfasurarii, prin haz si dezinvoltura. Spectacolul imbina traditia gagurilor specifice filmului mut, pantomime, stepul si dansul popular romanesc.

Biletele au preturi cuprinse intre 15 si 40 lei si sau pus in vanzare la casa de bilete a salii Rapsodiaintre orele 11-18. Rezervari puteti face la numarul de telefon 021/315.89.80. http://www.passe-partoutdp.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa