Treceți la conținutul principal

Dan Puric si ''Passe-Partout'' la sala Rapsodia

In luna Aprilie Compania de teatru "Passe Partout DP" continua seria spectacolelor prezentate saptamanal la sala Rapsodia din Str. Lipscani 53.Prin activitatea sustinuta, prin premiile, cronicile si aprecierile obtinute, Compania de teatru condusa de Dan Puric repezinta o valoare marcanta a culturii si artei din Romania, devenind de-a lungul anilor si un punct de referinta n mediile de specialitate din Europa.

Joi, 2 Aprilie 2009, de la ora 19.30, pe scena Salii Rapsodia, Dragos Huluba si Violeta Totir, au intalnire cu spectatorii in piesa "Rencontres". O piesa cu un incredibil umor, care dinamiteaza cliseele; un spectacol epuizant, cu actori care au o conditie fizica de maratonisti. Iar inteligenta lor si modul in care isi traduc corporal povestile, te iau prin surprindere. Violeta Totir si Dragos Huluba, intr-un spectacol gandit, montat si jucat chiar de ei, isi trec multiplele personalitati prin cateva momente febrile din istoria filmului. Subit recognoscibile, personajele in alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile povesti de amor din "Casablanca", "Titanic", "Singing in the Rain".Spectacolul a avut cronici favorabile si in presa straina, dupa ce a participat in Cehia, la un festival International al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus si pe afis in Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei Romanesti si la Festivalul MaiFest de la Cluj.

Joi, 9 Aprilie, cu incepere de la ora 19:00,puteti viziona "TOTI CINCI care va vor spune povestea dintotdeauna a omenirii, concentrata in cateva zeci de minute, doldora de muzica si culori, cu sunetele frematatoare ale pasilor de step, cu misterul pantomimei, al dansului, al gestului spontan si efervescent. Cinci oameni. Ca cinci degete de la o mana. Nimic din ce-i uman nu va lipsi din poveste: umorul, fericirea, nedumerirea, tristetea, nostalgia, iertareaDistributia: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Stefan Ruxanda, Paul Cimpoieru si Silviu Man.

Miercuri, 15 Aprilie, orele 19:30 "Doi dintre noi". Protagonistii acestui spectacol sunt tinerii actori Ana Pepine si Paul Cimpoieru. Spectacolul "Doi dintre noi" este o demonstratie sensibila de miscare, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi. Un "love story" clasic, senzual, expresiv desfasurat pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana azi.

Joi, 23 Aprilie va asteptam la "VIS"-ul lui Dan Puric, un one man show care ne initiaza in limbajul trupului, al "cuvantului facut gest". Un one man show al unui maestru al pantomimei si al expresivitatii corporale. Creatiile lui Dan Puric constituie chintesenta paradoxurilor si incoerentelor naturii umane."Acest one-man show s-a nascut in timp, am tot adaugat cate un moment, si n-am apucat sa schimb nimic, iar el s-a instalat in mine, asa incat nu mai pot scapa. Cu ajutorul lui spun ceva despre faptul ca suntem incapabili sa vorbim despre lumea noastra interioara, ne e teama, de-asta si dragostea e o vorba folosita pentru a exprima un nivel superficial, care implica doar erotismul. Teatrul pe care il fac starneste reactii ale eului nostru profund, e un act de recunoastere la care oamenii participa cu uimire, amintindu-si de ei insisi", declara Dan Puric despre spectacolul sau.Programul lunii se incheie

Joi, 30 Aprilie cand este programat, de la orele 19:30, spectacolul "Made in Romania", in regia lui Dan Puric. Din distributie fac parte: Carmen Ungureanu, Adrian Horobet, Ileana Olteanu, Richard Bovnoczki, Dana Cavaleru, Dragos Huluba, Violeta Totir, Mihai Razus, Vlad Oancea, Oxana Moravec, Adriana Nicolae, Andrei Vasluianu, Ion Parea, Ioana Flora si Eduard Dumitru. "Made in Romania" este o irezistibila si savuroasa insiruire de asa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind si incanta spectatorul prin ineditul desfasurarii, prin haz si dezinvoltura. Spectacolul imbina traditia gagurilor specifice filmului mut, pantomime, stepul si dansul popular romanesc.

Biletele au preturi cuprinse intre 15 si 40 lei si sau pus in vanzare la casa de bilete a salii Rapsodiaintre orele 11-18. Rezervari puteti face la numarul de telefon 021/315.89.80. http://www.passe-partoutdp.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .