Treceți la conținutul principal

Din presa bibliotecilor si cartilor


Compania japoneză Sony a încheiat cu Google un acord prin care le oferă internauţilor posibilitatea de a descărca peste 500.000 de titluri în format digital, care pot fi citite prin intermediul dispozitivului Reader.Pana la 25 martie, la Galeria "Dialog" din cadrul Prima­riei Sectorului 2, puteti admira o expozitie realizata in jurul personalitatii lui Eugen Schileru si a pasiunii sale pentru carti.
Volume imense ca dimensiuni, ce imprastie mirosul specific bibli­otecilor vechi, gravuri, portre­te si caiete de schite sunt doar cateva dintre lucrarile expuse care ne amintesc de personalita­tea marelui dascal.Noul sediu al Bibliotecii Nationale va fi mai scump cu aproape sapte milioane de euro .Valoarea mare a contractului, in suma de peste 60 de milioane de euro, precum si complexitatea proiectului, au impus reguli stricte privind cerintele caietului de sarcini si calificarea profesionala a ofertantilor.Am inceput sa ma uit la lucrari despre care nu stiam sigur daca sunt sau nu ale lui Shakespeare si le-am testat, pentru a vedea daca ii apartin lui Henry Neviile. Am gasit dovezi revarsandu-se si am reusit sa arat cum s-a dezvoltat Shakespeare de la inceputurile sale", a declarat barbatul despre demersul pe care l-a efectuat.
Lansarea a avut loc la libraria John Rylands, din Manchester, ce gazduieste una dintre primele piese in format folio ale lui Shakespeare, din 1623 si o editie a "Bard's sonnets", din 1609.Biblioteca publică din Gara de Nord are o carte. Ba nu, n-are niciuna, fiindcă vine un tânăr şi ia cartea din raft, zice că e a lui, a pus-o acolo numai până la rapidul de Iaşi, să nu stea lemnele alea goale, 4 rânduri pe lat şi 6 pe-nalt, 24 de casete goale.Cartea care prezintă biografia soţiei lui Mao Zedong, "Cum am devenit doamna Mao", scrisă de Anchee Min, este disponibilă în librăriile din România începând din această săptămână, în cadrul colecţiei Biblioteca Polirom, potrivit reprezentanţilor editurii.Unora le place să îşi arate bibelourile din cristale Swarovski când le intri în casă. Alţii se laudă cu mobila scumpă sau aparatura de ultimul tip. Sunt însă şi oameni, tot mai puţini, pentru care biblioteca sau, mai exact, cărţile rare pe care aceasta le conţine reprezintă cel mai mare motiv de mândrie.
Serviciul Google Health face posibile consultaţiile medicale online, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a furniza informaţii medicale referitoare la propria persoană, stocate pe site, medicilor sau apropiaţilor.Mary Beard, un academician din cadrul Universităţii Cambridge a descoperit cea mai veche carte de glume din întreaga istorie a omenirii. Denumită “Philogelos” sau “Iubitorul de râsete”, culegerea de glume cuprinde cele mai cunoscute bancuri care circulau în Roma Antică şi a fost scrisă în urma cu 1700 de ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…