Treceți la conținutul principal

Din presa bibliotecilor si cartilor


Compania japoneză Sony a încheiat cu Google un acord prin care le oferă internauţilor posibilitatea de a descărca peste 500.000 de titluri în format digital, care pot fi citite prin intermediul dispozitivului Reader.Pana la 25 martie, la Galeria "Dialog" din cadrul Prima­riei Sectorului 2, puteti admira o expozitie realizata in jurul personalitatii lui Eugen Schileru si a pasiunii sale pentru carti.
Volume imense ca dimensiuni, ce imprastie mirosul specific bibli­otecilor vechi, gravuri, portre­te si caiete de schite sunt doar cateva dintre lucrarile expuse care ne amintesc de personalita­tea marelui dascal.Noul sediu al Bibliotecii Nationale va fi mai scump cu aproape sapte milioane de euro .Valoarea mare a contractului, in suma de peste 60 de milioane de euro, precum si complexitatea proiectului, au impus reguli stricte privind cerintele caietului de sarcini si calificarea profesionala a ofertantilor.Am inceput sa ma uit la lucrari despre care nu stiam sigur daca sunt sau nu ale lui Shakespeare si le-am testat, pentru a vedea daca ii apartin lui Henry Neviile. Am gasit dovezi revarsandu-se si am reusit sa arat cum s-a dezvoltat Shakespeare de la inceputurile sale", a declarat barbatul despre demersul pe care l-a efectuat.
Lansarea a avut loc la libraria John Rylands, din Manchester, ce gazduieste una dintre primele piese in format folio ale lui Shakespeare, din 1623 si o editie a "Bard's sonnets", din 1609.Biblioteca publică din Gara de Nord are o carte. Ba nu, n-are niciuna, fiindcă vine un tânăr şi ia cartea din raft, zice că e a lui, a pus-o acolo numai până la rapidul de Iaşi, să nu stea lemnele alea goale, 4 rânduri pe lat şi 6 pe-nalt, 24 de casete goale.Cartea care prezintă biografia soţiei lui Mao Zedong, "Cum am devenit doamna Mao", scrisă de Anchee Min, este disponibilă în librăriile din România începând din această săptămână, în cadrul colecţiei Biblioteca Polirom, potrivit reprezentanţilor editurii.Unora le place să îşi arate bibelourile din cristale Swarovski când le intri în casă. Alţii se laudă cu mobila scumpă sau aparatura de ultimul tip. Sunt însă şi oameni, tot mai puţini, pentru care biblioteca sau, mai exact, cărţile rare pe care aceasta le conţine reprezintă cel mai mare motiv de mândrie.
Serviciul Google Health face posibile consultaţiile medicale online, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a furniza informaţii medicale referitoare la propria persoană, stocate pe site, medicilor sau apropiaţilor.Mary Beard, un academician din cadrul Universităţii Cambridge a descoperit cea mai veche carte de glume din întreaga istorie a omenirii. Denumită “Philogelos” sau “Iubitorul de râsete”, culegerea de glume cuprinde cele mai cunoscute bancuri care circulau în Roma Antică şi a fost scrisă în urma cu 1700 de ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .