Treceți la conținutul principal

Expoziţie de carte cu vânzare deschisă de Editura Academiei Române în incinta Casei Academiei Române din Calea 13 Septembrie

''Cartea este cel mai bun lucru pe care îl lăsăm după noi'', a spus D.R. Popescu, care a mărturisit că nu i-a fost greu să conducă Editura Academiei Române, graţie 'oamenilor extraordinari' de care este înconjurat.

Expoziţia deschisă la sediul editurii, zilnic, de luni până vineri, între orele 11,00 şi 15,00, este organizată cu prilejul marcării, în decembrie anul trecut, a 60 de ani de la înfiinţarea prestigioasei instituţii. Cititorii pot astfel consulta şi cumpăra cărţi şi reviste, lucrări de referinţă reprezentând 60 de ani de activitate, printre acestea numărându-se ediţii critice ale operelor unor clasici ai literaturii sau ştiinţei româneşti - unele apărute în celebra serie de tip Pleiade-, tratate şi documente istorice sau din alte domenii, atlase lingvistice, lucrări ale unor specialişti români, prin care Academia Română recomandă utilizarea corectă în limba română a normelor de gramatică, ortografie, ortoepie şi de punctuaţie.

De asemenea, în expoziţie sunt prezentate lucrări privind activitatea Academiei Române, a secţiilor ştiinţifice şi instituţiilor din subordinea acesteia (anale, anuare, memorii, discursuri de recepţie, conferinţe, comunicări ale unor sesiuni, simpozioane, congrese ş.a.). Sunt expuse, de asemenea, cărţi în limbi de circulaţie internaţională, care să permită cunoaşterea directă în străinătate a creaţiei ştiinţifice, culturale şi spirituale româneşti; publicaţii periodice ale secţiilor, comisiilor, centrelor şi institutelor de cercetare ale Academiei Române.În calendarul evenimentelor de mare semnificaţie culturală legate de vârstele de aur ale tipăriturilor româneşti se înscrie, după aniversarea, în noiembrie 2008, a 500 de ani de la tipărirea 'Liturghierului lui Macarie', cel privind împlinirea a şase decenii de la înfiinţarea Editurii Academiei Române.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .