Treceți la conținutul principal

Expoziţie de carte cu vânzare deschisă de Editura Academiei Române în incinta Casei Academiei Române din Calea 13 Septembrie

''Cartea este cel mai bun lucru pe care îl lăsăm după noi'', a spus D.R. Popescu, care a mărturisit că nu i-a fost greu să conducă Editura Academiei Române, graţie 'oamenilor extraordinari' de care este înconjurat.

Expoziţia deschisă la sediul editurii, zilnic, de luni până vineri, între orele 11,00 şi 15,00, este organizată cu prilejul marcării, în decembrie anul trecut, a 60 de ani de la înfiinţarea prestigioasei instituţii. Cititorii pot astfel consulta şi cumpăra cărţi şi reviste, lucrări de referinţă reprezentând 60 de ani de activitate, printre acestea numărându-se ediţii critice ale operelor unor clasici ai literaturii sau ştiinţei româneşti - unele apărute în celebra serie de tip Pleiade-, tratate şi documente istorice sau din alte domenii, atlase lingvistice, lucrări ale unor specialişti români, prin care Academia Română recomandă utilizarea corectă în limba română a normelor de gramatică, ortografie, ortoepie şi de punctuaţie.

De asemenea, în expoziţie sunt prezentate lucrări privind activitatea Academiei Române, a secţiilor ştiinţifice şi instituţiilor din subordinea acesteia (anale, anuare, memorii, discursuri de recepţie, conferinţe, comunicări ale unor sesiuni, simpozioane, congrese ş.a.). Sunt expuse, de asemenea, cărţi în limbi de circulaţie internaţională, care să permită cunoaşterea directă în străinătate a creaţiei ştiinţifice, culturale şi spirituale româneşti; publicaţii periodice ale secţiilor, comisiilor, centrelor şi institutelor de cercetare ale Academiei Române.În calendarul evenimentelor de mare semnificaţie culturală legate de vârstele de aur ale tipăriturilor româneşti se înscrie, după aniversarea, în noiembrie 2008, a 500 de ani de la tipărirea 'Liturghierului lui Macarie', cel privind împlinirea a şase decenii de la înfiinţarea Editurii Academiei Române.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .