Treceți la conținutul principal

Paleologu vrea să traseze harta obiceiurilor autentice din România


Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat că vrea să întocmească o “hartă a autenticităţii” în România, pe care să fie marcate zonele în care s-au păstrat tradiţiile şi obiceiurile populare.
“Am un proiect despre care nu vreau să spun foarte multe, care priveşte întocmirea unei hărţi a autenticităţii, pe care se vor marca elementele de autenticitate şi tradiţiile din ţara noastră. Maramureşul, cu siguranţă, va avea un loc aparte pe aceasta”, a declarat ministrul Theodor Paleologu, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă are vreun plan pentru a preveni pierderea tradiţiilor şi a obiceiurilor populare.

El a precizat că o problemă a Ministerului Culturii în ceea ce priveşte păstrarea patrimoniului imaterial o reprezintă lipsa de personal. “Din păcate, la noi, o singură persoană se ocupă de patrimoniul imaterial. În Franţa sunt 1.400 de persoane care se ocupă doar de aşa ceva. Ministerul Culturii are foarte multe probleme de personal, pentru că, din cauza salariilor mici, foarte mulţi pleacă”, a spus Theodor Paleologu.


Sursa: gandul.info

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .