Treceți la conținutul principal

Din presa bibliotecilor si cartilor

Asociatia "Prietenii Muzeului National de Istorie" (APMNIR) a lansat pe Internet o harta a monumentelor din Bucuresti si un site pe care vrea sa stranga fotografii cu cele aproape 20.000 de monumente din Romania.


Peste aproximativ doi ani, nicio filială a Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti nu va mai fi nevoită să-şi închidă uşile săptămâni la rând în vederea inventarierii cărţilor. În numai câteva ore, bibliotecarii vor şti ce au pe rafturi

2009 este anul deşteptării, un an aflat sub semnul Eminescu. Au trecut o sută şi douăzeci de ani de la moartea sa. Pentru prima oară însă, circumstanţele reale ale morţii sale sunt puse în discuţie publică iar conturul activităţii sale politice şi jurnalistice este luat în calcul pentru a desluşi dispariţia sa abruptă. Puţină lume ştie cum a murit Eminescu: lovit în cap în timp ce cânta "Deşteaptă-te române"!

Consilierii judeţeni mureşeni au avizat şi bugetul pe acest an al instituţiilor din subordine, printre care Biblioteca Judeţeană şi Ansamblul Artistic „Mureşul”.

Craiova: 100 de cărţi pentru 100 de ani ai Bibliotecii Aman

Biblioteca “Alexandru şi Aristia Aman” este mai bogată cu 100 de volume. Cărţile provin din donaţia academicianului Ştefan Ştefănescu, un istoric ce nu a uitat niciodată că este oltean. “O bună parte din cercetările mele sunt legate de Oltenia.


Cartea în vreme de criză

Editurile mizează pe autori cunoscuţi, librăriile merg pe promoţii, anticariatele scot de la naftalină titlurile rare, iar cititorii găsesc în lectură un mod ieftin de a-şi petrece timpul. Se vorbeşte despre ea peste tot: la televizor, pe stradă, în tramvai sau la piaţă. Spaima bancherilor sau a agenţilor imobiliari, criza mondială a impus noi strategii şi pe piaţa de carte.


Jurnalul Monicăi Lovinescu

Publicate în câteva volume cu titlul de "Jurnal", însemnările Monicăi Lo­vinescu din anii 1981-2001 au făcut succes la prestigioasa editură bu­cureş­teană Humanitas.

Ni se dezvăluie cu modestie şi căldură. E, în fond, un bun na­ţio­nal. Un maestru, în adevăratul sens al cuvântului. S-a năs­cut pentru teatru, iar acum, la 90 de ani, slujeşte tot teatrul. Uluitorul Radu Beligan, într-un dialog "Verde-n faţă" cu Marius Tucă.

Salveaza o carte de la reciclare!

Daca nu stiti, va spunem imediat despre ce e vorba.
Gramo iubeste cartile, dar nu foarte posesiv. Unele dintre cartile noastre cele mai dragi circula pe la alti oameni (de pilda, la schimb de carti), pe altele le-am ascuns prin oras s.a.m.d. Problema e ca nu avem o casa atat de mare incat sa pastram toate cartile pe care le-am adunat de-a lungul timpului. Asa ca la unele carti trebuie sa renuntam uneori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…