Treceți la conținutul principal

Din presa bibliotecilor si cartilor

Asociatia "Prietenii Muzeului National de Istorie" (APMNIR) a lansat pe Internet o harta a monumentelor din Bucuresti si un site pe care vrea sa stranga fotografii cu cele aproape 20.000 de monumente din Romania.


Peste aproximativ doi ani, nicio filială a Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti nu va mai fi nevoită să-şi închidă uşile săptămâni la rând în vederea inventarierii cărţilor. În numai câteva ore, bibliotecarii vor şti ce au pe rafturi

2009 este anul deşteptării, un an aflat sub semnul Eminescu. Au trecut o sută şi douăzeci de ani de la moartea sa. Pentru prima oară însă, circumstanţele reale ale morţii sale sunt puse în discuţie publică iar conturul activităţii sale politice şi jurnalistice este luat în calcul pentru a desluşi dispariţia sa abruptă. Puţină lume ştie cum a murit Eminescu: lovit în cap în timp ce cânta "Deşteaptă-te române"!

Consilierii judeţeni mureşeni au avizat şi bugetul pe acest an al instituţiilor din subordine, printre care Biblioteca Judeţeană şi Ansamblul Artistic „Mureşul”.

Craiova: 100 de cărţi pentru 100 de ani ai Bibliotecii Aman

Biblioteca “Alexandru şi Aristia Aman” este mai bogată cu 100 de volume. Cărţile provin din donaţia academicianului Ştefan Ştefănescu, un istoric ce nu a uitat niciodată că este oltean. “O bună parte din cercetările mele sunt legate de Oltenia.


Cartea în vreme de criză

Editurile mizează pe autori cunoscuţi, librăriile merg pe promoţii, anticariatele scot de la naftalină titlurile rare, iar cititorii găsesc în lectură un mod ieftin de a-şi petrece timpul. Se vorbeşte despre ea peste tot: la televizor, pe stradă, în tramvai sau la piaţă. Spaima bancherilor sau a agenţilor imobiliari, criza mondială a impus noi strategii şi pe piaţa de carte.


Jurnalul Monicăi Lovinescu

Publicate în câteva volume cu titlul de "Jurnal", însemnările Monicăi Lo­vinescu din anii 1981-2001 au făcut succes la prestigioasa editură bu­cureş­teană Humanitas.

Ni se dezvăluie cu modestie şi căldură. E, în fond, un bun na­ţio­nal. Un maestru, în adevăratul sens al cuvântului. S-a năs­cut pentru teatru, iar acum, la 90 de ani, slujeşte tot teatrul. Uluitorul Radu Beligan, într-un dialog "Verde-n faţă" cu Marius Tucă.

Salveaza o carte de la reciclare!

Daca nu stiti, va spunem imediat despre ce e vorba.
Gramo iubeste cartile, dar nu foarte posesiv. Unele dintre cartile noastre cele mai dragi circula pe la alti oameni (de pilda, la schimb de carti), pe altele le-am ascuns prin oras s.a.m.d. Problema e ca nu avem o casa atat de mare incat sa pastram toate cartile pe care le-am adunat de-a lungul timpului. Asa ca la unele carti trebuie sa renuntam uneori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .