Treceți la conținutul principal

Sony bate palma cu Google pentru o e-bibliotecă mai mare

Încercând să recupereze teren pe piaţa cărţilor digitale, dominată în acest moment de Amazon, cele două companii au anunţat că jumătate de milion de cărţi fără copyright din arhiva Google vor fi disponibile pentru cititorul de e-books al celor de la Sony.

În condiţiile în care Amazon pune momentan la dispoziţia cititorilor 250.000 de titluri în biblioteca Kindle - e-book readerul creat de Amazon -, Sony şi Google contracarează, conform celor de la "International Herald Tribune", printr-o ofertă dublă. Cele 500.000 de cărţi scanate începând din 2004 şi aliniate în biblioteca Google vor putea fi citite cu Reader , corespondentul lui Kindle produs de Sony. Chiar dacă, numeric, oferta Google&Sony este intimidantă, cele două companii au dezavantajul de a pune la dispoziţia cititorilor doar apariţii editoriale mai vechi, dinainte de 1923, ale căror drepturi de autor au expirat.

Dacă Amazon îşi răsfaţă publicul cu ultimele noutăţi în materie de cărţi, noul parteneriat va fi orientat pe titluri clasice, printre care "Un yankeu la curtea regelui Arthur", a lui Mark Twain, sau "Scrisorile lui Jane Austen".Cele două companii nu au pomenit nimic de sumele implicate de noua lor colaborare şi nici despre vreo clauză de exclusivitate, Google anunţând însă că urmăreşte să extindă şi mai mult oferta titlurilor, catalogul Google Book Search urmând să fie disponibil nu doar pe e-book reader-ul Sony, ci şi prin oricare distribuitor care se anunţă interesat.

Sursa: CotidianulComentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .