Treceți la conținutul principal

Sony bate palma cu Google pentru o e-bibliotecă mai mare

Încercând să recupereze teren pe piaţa cărţilor digitale, dominată în acest moment de Amazon, cele două companii au anunţat că jumătate de milion de cărţi fără copyright din arhiva Google vor fi disponibile pentru cititorul de e-books al celor de la Sony.

În condiţiile în care Amazon pune momentan la dispoziţia cititorilor 250.000 de titluri în biblioteca Kindle - e-book readerul creat de Amazon -, Sony şi Google contracarează, conform celor de la "International Herald Tribune", printr-o ofertă dublă. Cele 500.000 de cărţi scanate începând din 2004 şi aliniate în biblioteca Google vor putea fi citite cu Reader , corespondentul lui Kindle produs de Sony. Chiar dacă, numeric, oferta Google&Sony este intimidantă, cele două companii au dezavantajul de a pune la dispoziţia cititorilor doar apariţii editoriale mai vechi, dinainte de 1923, ale căror drepturi de autor au expirat.

Dacă Amazon îşi răsfaţă publicul cu ultimele noutăţi în materie de cărţi, noul parteneriat va fi orientat pe titluri clasice, printre care "Un yankeu la curtea regelui Arthur", a lui Mark Twain, sau "Scrisorile lui Jane Austen".Cele două companii nu au pomenit nimic de sumele implicate de noua lor colaborare şi nici despre vreo clauză de exclusivitate, Google anunţând însă că urmăreşte să extindă şi mai mult oferta titlurilor, catalogul Google Book Search urmând să fie disponibil nu doar pe e-book reader-ul Sony, ci şi prin oricare distribuitor care se anunţă interesat.

Sursa: CotidianulComentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .