Treceți la conținutul principal

Târgul internaţional de carte Leipziger Buchmesse 2009Ion Manolescu, Dan Lungu, Petru Cimpoesu, Radu Paraschivescu si Robert Serban sunt romanii care, la initiativa Institutului Cultural Roman (ICR) "Titu Maiores-cu" din Berlin, vor partici­pa, incepand de azi, la diverse evenimente organi­zate in cadrul Targului de carte de la Leipzig (12-15 martie, Germania), cea mai importanta manifestare de gen din Europa.

Între 12 şi 15 martie 2009, Centrul Naţional al Cărţii al Institutului Cultural Român va participa cu stand propriu la târgul internaţional de carte de la Leipzig.După târgul de carte din noiembrie 2008 de la Viena, Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC) participă pentru a doua oară cu stand propriu la un târg internaţional de carte, standul închiriat fiind de 9 m2. La stand vom fi prezenţi cu o selecţie din volumele, albumele şi revistele apărute până acum prin programele de finanţare Translation and Publication Support, 20 de autori, Publishing Romania, o selecţie de albume editate de către editura ICR, precum şi broşuri şi materiale promoţionale de prezentare ale programelor şi proiectelor derulate de Institutul Cultural Român. Centrul Naţional al Cărţii va organiza şi susţine participarea a doi autori români în cadrul manifestărilor internaţionale din cadrul acestui târg, reunite sub titlul Leipzig liest (trad. Leipzig citeşte):

Sâmbătă, 14 martie, de la orele 15 la Forum International (Hala 4, stand B600), Petru Cimpoeşu va citi un fragment din Christina Domestica şi vânătorii de suflete. Lectura în limba germană şi moderarea va fi asigurată de Ernest Wichner (autor, traducător, director Literaturhaus Berlin)

Duminică, 15 martie, de la orele 12 la Forum International (Hala 4, stand B600), Radu Paraschivescu va citi un fragment din Ghidul nesimţitului. Lectura în limba germană şi moderarea va fi asigurată de Ernest Wichner (autor, traducător, director Literaturhaus Berlin)Adresa standului CENNAC: hala 4, D501.Mai multe detalii privind târgul internaţional de carte de la Leipzig şi programul de lecturi din cadrul Leipzig liest găsiţi pe site-ul http://www.leipziger-buchmesse.de/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .