Treceți la conținutul principal

Târgul internaţional de carte Leipziger Buchmesse 2009Ion Manolescu, Dan Lungu, Petru Cimpoesu, Radu Paraschivescu si Robert Serban sunt romanii care, la initiativa Institutului Cultural Roman (ICR) "Titu Maiores-cu" din Berlin, vor partici­pa, incepand de azi, la diverse evenimente organi­zate in cadrul Targului de carte de la Leipzig (12-15 martie, Germania), cea mai importanta manifestare de gen din Europa.

Între 12 şi 15 martie 2009, Centrul Naţional al Cărţii al Institutului Cultural Român va participa cu stand propriu la târgul internaţional de carte de la Leipzig.După târgul de carte din noiembrie 2008 de la Viena, Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC) participă pentru a doua oară cu stand propriu la un târg internaţional de carte, standul închiriat fiind de 9 m2. La stand vom fi prezenţi cu o selecţie din volumele, albumele şi revistele apărute până acum prin programele de finanţare Translation and Publication Support, 20 de autori, Publishing Romania, o selecţie de albume editate de către editura ICR, precum şi broşuri şi materiale promoţionale de prezentare ale programelor şi proiectelor derulate de Institutul Cultural Român. Centrul Naţional al Cărţii va organiza şi susţine participarea a doi autori români în cadrul manifestărilor internaţionale din cadrul acestui târg, reunite sub titlul Leipzig liest (trad. Leipzig citeşte):

Sâmbătă, 14 martie, de la orele 15 la Forum International (Hala 4, stand B600), Petru Cimpoeşu va citi un fragment din Christina Domestica şi vânătorii de suflete. Lectura în limba germană şi moderarea va fi asigurată de Ernest Wichner (autor, traducător, director Literaturhaus Berlin)

Duminică, 15 martie, de la orele 12 la Forum International (Hala 4, stand B600), Radu Paraschivescu va citi un fragment din Ghidul nesimţitului. Lectura în limba germană şi moderarea va fi asigurată de Ernest Wichner (autor, traducător, director Literaturhaus Berlin)Adresa standului CENNAC: hala 4, D501.Mai multe detalii privind târgul internaţional de carte de la Leipzig şi programul de lecturi din cadrul Leipzig liest găsiţi pe site-ul http://www.leipziger-buchmesse.de/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa