Treceți la conținutul principal

Top 10 anticariate din Bucuresti


Anticariatele constituie inca o alternativa viabila la biblioteci, atunci cand cauti un roman clasic – si ieftin –, carti uitate si carti rare. Cele mai elististe, precum Appolo sau I.C. Bratianu, sunt amenajate cu gust si spatioase, dar nu au prea multi vizitatori. Pe de alta parte, cele populare, precum cele de la Sala Dalles sau din pasajul subteran de la Piata Universitatii sunt inghesuite si aglomerate. Anticariatele online ar putea fi mai eficiente atunci cand cautati o carte anume, dar cele romanesti nu sunt inca nici foarte bine aprovizionate, nici prea populare.


Libraria Noi – Sala Dalles
Librariei Noi, desi are la dispozitie un spatiu destul de restrans, sta foarte bine in privinta publicatiilor rare si colectionabile. Volume in limba latina de la 1600, o Istorie a Sexului in Razboiul Mondial in limba germana de Magnus Hirtschfeld (1600-1700 de lei), Parintele sexologiei moderne (350 lei), si, pe acelasi raft, Siecle des Libertins (70 lei) sunt cateva din cartile colectabile sau deosebite pe care nu le veti gasi in alte parti. Pe langa carti, veti gasi in vitrine si arme, ceasuri, icoane si medalii vechi.


Anticariat ExLibris – Pasaj Universitate, str. Doamnei
Cele doua magazine din pasajul subteran din Piata Universitatii sunt foarte vizitate, adapostind, impreuna cu magazinul de pe Strada Doamnei, o colectie de peste 15.000 de volume. Putine carti rare, dar multa literatura si carte tehnica. Preturile sunt destul de mici; "Povestri" de A’Annunzio si "Miturile Chinei Antice" costa 9 lei fiecare. Anticariatul se va muta cu totul pe Str. Doamnei pe parcursul amenajarii pasajului.


Anticariat Appolo – Teatrul National
Appolo este cel mai degajat si mai elegant anticariat din oras, cu multe volume vechi si rare pe rafturi, alaturi de harti si obiecte de arta. Cele 5 volume ale Istoriei filosofiei contemporane de P.P. Negulescu costa 120 de lei.


Anticariat nr. 1 si nr. 2 – Langa Libraria Eminescu
Ambele magazine apartin Companiei de librarii, primul oferind mai degraba carte veche si rara. Un volum de colectie din "Craii de Curtea Veche" cu ilustratii de Tomasin costa 1090 de lei, iar cele doua volume "Familii nobile din Romania", de Cavalerul de Puscariu, din anul 1982, costa 2289 de lei.


Anticariat I.C. Bratianu – Langa Galeriile Orizont
Aici am gasit cele mai scumpe carti vechi: "Histoire de la Moldavie et de la Valachie" din 1781, la pretul de 1000 de euro si "Essai sur les Fanariotes" din 1824, de Marc-Phillipe Zallony, la 4022 de lei. Un volum cu "Monastirile din Romania" de Cesar Ballic, costa 450 de lei.

Ant’Art – Calea Calarasi
O colectie de peste 15.000 de volume, cu mula istorie, geografie si psihologie. Anticariatul deruleaza regulat campanii pentru incurajarea lecturii printre tineri.


Anticariatul Universitatii – Sala
Un anticariat mic, inghesuit, unde puteti gasi insa albume de arta rare si o "Istoriei a costumului in teatru" in limba franceza la 150 de lei.


Anticariatul Nostru – Targuri de carte
Mica afacere de familie, in prezent fara sediu, dar nelipsiti de la targurile de carte. Oferta lor merge de la cartoline retro, pana la publicatii rare.


Anticariat online

Sursa: http://www.romanialibera.ro/

Octavian Paler si un nou volum de memorii "Viata ca o corida"

Lansarea monografiei consacrate lui Nicolae Steinhardt

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .