Treceți la conținutul principal

Top 10 anticariate din Bucuresti


Anticariatele constituie inca o alternativa viabila la biblioteci, atunci cand cauti un roman clasic – si ieftin –, carti uitate si carti rare. Cele mai elististe, precum Appolo sau I.C. Bratianu, sunt amenajate cu gust si spatioase, dar nu au prea multi vizitatori. Pe de alta parte, cele populare, precum cele de la Sala Dalles sau din pasajul subteran de la Piata Universitatii sunt inghesuite si aglomerate. Anticariatele online ar putea fi mai eficiente atunci cand cautati o carte anume, dar cele romanesti nu sunt inca nici foarte bine aprovizionate, nici prea populare.


Libraria Noi – Sala Dalles
Librariei Noi, desi are la dispozitie un spatiu destul de restrans, sta foarte bine in privinta publicatiilor rare si colectionabile. Volume in limba latina de la 1600, o Istorie a Sexului in Razboiul Mondial in limba germana de Magnus Hirtschfeld (1600-1700 de lei), Parintele sexologiei moderne (350 lei), si, pe acelasi raft, Siecle des Libertins (70 lei) sunt cateva din cartile colectabile sau deosebite pe care nu le veti gasi in alte parti. Pe langa carti, veti gasi in vitrine si arme, ceasuri, icoane si medalii vechi.


Anticariat ExLibris – Pasaj Universitate, str. Doamnei
Cele doua magazine din pasajul subteran din Piata Universitatii sunt foarte vizitate, adapostind, impreuna cu magazinul de pe Strada Doamnei, o colectie de peste 15.000 de volume. Putine carti rare, dar multa literatura si carte tehnica. Preturile sunt destul de mici; "Povestri" de A’Annunzio si "Miturile Chinei Antice" costa 9 lei fiecare. Anticariatul se va muta cu totul pe Str. Doamnei pe parcursul amenajarii pasajului.


Anticariat Appolo – Teatrul National
Appolo este cel mai degajat si mai elegant anticariat din oras, cu multe volume vechi si rare pe rafturi, alaturi de harti si obiecte de arta. Cele 5 volume ale Istoriei filosofiei contemporane de P.P. Negulescu costa 120 de lei.


Anticariat nr. 1 si nr. 2 – Langa Libraria Eminescu
Ambele magazine apartin Companiei de librarii, primul oferind mai degraba carte veche si rara. Un volum de colectie din "Craii de Curtea Veche" cu ilustratii de Tomasin costa 1090 de lei, iar cele doua volume "Familii nobile din Romania", de Cavalerul de Puscariu, din anul 1982, costa 2289 de lei.


Anticariat I.C. Bratianu – Langa Galeriile Orizont
Aici am gasit cele mai scumpe carti vechi: "Histoire de la Moldavie et de la Valachie" din 1781, la pretul de 1000 de euro si "Essai sur les Fanariotes" din 1824, de Marc-Phillipe Zallony, la 4022 de lei. Un volum cu "Monastirile din Romania" de Cesar Ballic, costa 450 de lei.

Ant’Art – Calea Calarasi
O colectie de peste 15.000 de volume, cu mula istorie, geografie si psihologie. Anticariatul deruleaza regulat campanii pentru incurajarea lecturii printre tineri.


Anticariatul Universitatii – Sala
Un anticariat mic, inghesuit, unde puteti gasi insa albume de arta rare si o "Istoriei a costumului in teatru" in limba franceza la 150 de lei.


Anticariatul Nostru – Targuri de carte
Mica afacere de familie, in prezent fara sediu, dar nelipsiti de la targurile de carte. Oferta lor merge de la cartoline retro, pana la publicatii rare.


Anticariat online

Sursa: http://www.romanialibera.ro/

Octavian Paler si un nou volum de memorii "Viata ca o corida"

Lansarea monografiei consacrate lui Nicolae Steinhardt

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa