Treceți la conținutul principal

Vocile mari cresc piaţa de audiobook


Piaţa audiobook-urilor de la noi a cunoscut, în ultima vreme, o tendinţă crescătoare. Din lipsa timpului, multi s-au adaptat, prefera sa asculte o carte in drum spre serviciu, decat sa o citeasca!

Ce vinde o carte vorbită?
“Un mare actor sau o mare personalitate a culturii noastre, care citeşte o carte, a unui autor celebru, pe care-l admiră… Aceasta ar fi combinaţia de succes care vinde un audiobook. Atât titlul, cât şi autorul şi vocea îi atrag pe iubitorii de audiobook, însă din alăturarea perfectă a celor trei ies produsele excepţionale”, a menţionat Mihaela Coman, directorul general Humanitas Multimedia.

Cititorul este pretenţios, iar audiobook-ul ca alternativă la carte nu este foarte dorit şi este privit încă de mulţi ca o variantă, mai scumpă, pentru leneşi.

Exista cateva tipologii de audiobook-uri :
1. audiobook-ul «document», cartea în lectura autorului, a fost şi este un produs cultural foarte căutat;
2. audiobook-ul «eveniment», cum este «Craii de Curtea Veche», de Mateiu Caragiale, în lectura lui Andrei Pleşu, i-a convins şi pe cei mai neîncrezători”,directorul Humanitas Multimedia. Editura a lansat primele audiobook-uri în anul 2003. “Despre îngeri” al lui Andrei Pleşu, în lectura autorului, a fost unul dintre primele succese. Este încă cerut şi reeditat în fiecare an.

Dintre editurile de audiobook-uri enumeram: Humanitas Multimedia, Cartea Românească şi Casa Radio .

Cele mai vândute audiobook-uri:

Humanitas Multimedia
“O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri” de Neagu Djuvara, un audiobook cu 10 CD-uri în lectura autorului
“Moartea lui Ivan Ilici”, în lectura lui Victor Rebengiuc

Cartea Românească
Dan Sociu, “Cântece excesive”.
Emil Brumaru, “Submarinul erotic”
Răzvan Ţupa, “Corpuri româneşti”


Casa Radio
Cartea vorbită 1964-1983 (ediţia a III-a)” Autor : Nichita Stănescu
Colecţiile “Biblioteca de Poezie Românească”
CD-urile de teatru radiofonic din “Fonoteca de Aur”

IN STOC
nton Pavlovici Cehov, “Adevărul gol şi alte povestiri”, preţ 27 lei
Lectura: Răzvan Vasilescu
Franz Kafka, “Metamorfoza”, preţ 37.15 lei
Lectura: Răzvan Vasilescu

Ana Blandiana, “Timpul scrie pe trupul meu versuri”, preţ 45 lei
Lectura: Ana Blandiana

Yukio Mishima, “Calea samuraiului astăzi”, preţ 40.5 lei
Lectura: Constantin Codrescu

“Centura de castitate”, preţ 14.08 lei (oferta specială a săptămânii)
Autor: Nichita Danilov

“Rimelări”, preţ 4.99 lei (ofertă specială)
Autor: Şerban Foarţă

“Cartea vorbită 1964-1983 (ediţia a III-a)”, preţ 15 lei
Autor : Nichita Stănescu

“Cuvinte potrivite”, preţ 15 lei
Autor : Tudor Arghezi


IN PREGATIRE
Humanitas Multimedia
La Humanitas Multimedia vor apărea, în acest an, audiobook-uri cu opera unor autori mari, precum Edgar Allan Poe, Kipling, Oscar Wilde, Gogol sau Puşkin. Casa Radio“În ceea ce priveşte colecţia „Fonoteca de Aur”, vom lansa în lunile următoare Integralele Shakespeare, Goldoni şi Ibsen.

În colecţia «Biblioteca de Poezie Românească» avem în pregătire albumul-eveniment «Poesii» de Mihai Eminescu, ce restituie Ediţia Princeps (Maiorescu), apărută în urmă cu 125 de ani, în lectura celor mai mari voci ale scenei româneşti: George Vraca, Ion Manolescu, Aura Buzescu, Emil Botta, Leopoldina Bălănuţă, Clody Bertola”, a dezvăluit Daria Ghiu, redactor la editura Casa Radio.


Sursa: www.adevarul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa