Treceți la conținutul principal

Vocile mari cresc piaţa de audiobook


Piaţa audiobook-urilor de la noi a cunoscut, în ultima vreme, o tendinţă crescătoare. Din lipsa timpului, multi s-au adaptat, prefera sa asculte o carte in drum spre serviciu, decat sa o citeasca!

Ce vinde o carte vorbită?
“Un mare actor sau o mare personalitate a culturii noastre, care citeşte o carte, a unui autor celebru, pe care-l admiră… Aceasta ar fi combinaţia de succes care vinde un audiobook. Atât titlul, cât şi autorul şi vocea îi atrag pe iubitorii de audiobook, însă din alăturarea perfectă a celor trei ies produsele excepţionale”, a menţionat Mihaela Coman, directorul general Humanitas Multimedia.

Cititorul este pretenţios, iar audiobook-ul ca alternativă la carte nu este foarte dorit şi este privit încă de mulţi ca o variantă, mai scumpă, pentru leneşi.

Exista cateva tipologii de audiobook-uri :
1. audiobook-ul «document», cartea în lectura autorului, a fost şi este un produs cultural foarte căutat;
2. audiobook-ul «eveniment», cum este «Craii de Curtea Veche», de Mateiu Caragiale, în lectura lui Andrei Pleşu, i-a convins şi pe cei mai neîncrezători”,directorul Humanitas Multimedia. Editura a lansat primele audiobook-uri în anul 2003. “Despre îngeri” al lui Andrei Pleşu, în lectura autorului, a fost unul dintre primele succese. Este încă cerut şi reeditat în fiecare an.

Dintre editurile de audiobook-uri enumeram: Humanitas Multimedia, Cartea Românească şi Casa Radio .

Cele mai vândute audiobook-uri:

Humanitas Multimedia
“O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri” de Neagu Djuvara, un audiobook cu 10 CD-uri în lectura autorului
“Moartea lui Ivan Ilici”, în lectura lui Victor Rebengiuc

Cartea Românească
Dan Sociu, “Cântece excesive”.
Emil Brumaru, “Submarinul erotic”
Răzvan Ţupa, “Corpuri româneşti”


Casa Radio
Cartea vorbită 1964-1983 (ediţia a III-a)” Autor : Nichita Stănescu
Colecţiile “Biblioteca de Poezie Românească”
CD-urile de teatru radiofonic din “Fonoteca de Aur”

IN STOC
nton Pavlovici Cehov, “Adevărul gol şi alte povestiri”, preţ 27 lei
Lectura: Răzvan Vasilescu
Franz Kafka, “Metamorfoza”, preţ 37.15 lei
Lectura: Răzvan Vasilescu

Ana Blandiana, “Timpul scrie pe trupul meu versuri”, preţ 45 lei
Lectura: Ana Blandiana

Yukio Mishima, “Calea samuraiului astăzi”, preţ 40.5 lei
Lectura: Constantin Codrescu

“Centura de castitate”, preţ 14.08 lei (oferta specială a săptămânii)
Autor: Nichita Danilov

“Rimelări”, preţ 4.99 lei (ofertă specială)
Autor: Şerban Foarţă

“Cartea vorbită 1964-1983 (ediţia a III-a)”, preţ 15 lei
Autor : Nichita Stănescu

“Cuvinte potrivite”, preţ 15 lei
Autor : Tudor Arghezi


IN PREGATIRE
Humanitas Multimedia
La Humanitas Multimedia vor apărea, în acest an, audiobook-uri cu opera unor autori mari, precum Edgar Allan Poe, Kipling, Oscar Wilde, Gogol sau Puşkin. Casa Radio“În ceea ce priveşte colecţia „Fonoteca de Aur”, vom lansa în lunile următoare Integralele Shakespeare, Goldoni şi Ibsen.

În colecţia «Biblioteca de Poezie Românească» avem în pregătire albumul-eveniment «Poesii» de Mihai Eminescu, ce restituie Ediţia Princeps (Maiorescu), apărută în urmă cu 125 de ani, în lectura celor mai mari voci ale scenei româneşti: George Vraca, Ion Manolescu, Aura Buzescu, Emil Botta, Leopoldina Bălănuţă, Clody Bertola”, a dezvăluit Daria Ghiu, redactor la editura Casa Radio.


Sursa: www.adevarul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .