Treceți la conținutul principal

Barack Obama a fost distins cu British Book Awards, pentru cartea dedicată tatălui său


Preşedintele american Barack Obama a primit distincţia British Book Awards, la secţiunea Biografia anului, pentru cartea dedicată tatălui său, "Dreams from My Father", anunţă organizatorii.

La categoria Autorul anului, a fost recompensat laureatul din 2008 al Booker Prize, scriitorul Aravind Adiga, autorul nuvelei "The white tiger", unde era şi Obama nominalizat, cu tratatul politic "The Audacity of Hope".

Kate Summerscale a primit o dublă distincţie, la secţiunea Cartea anului, pentru romanul "The Suspicions of Mr Whicher", recompensat şi la categoria de non-ficţiune.Obama a scris "Dreams from My Father" (1995), înainte de a-şi începe cariera politică, o poveste despre băiatul de culoare, care-şi trăieşte copilăria alături de bunicii albi, cedând tentaţiei drogurilor, în adolescenţă. Cartea a concurat cu paginile de memorialistică ale lui JG Ballard, Dawn French, Paul O'Grady, Julie Walters şi Marcus Trescothick.
Autobiografia "Dreams from My Father" s-a menţinut în topurile americane de vânzare pe parcursul anului 2008. Născut în Honolulu, în 1961, Barack Obama a absolvit Universitatea Harvard, devenind primul preşedinte de culoare al Revistei de drept de Harvard, "Harvard Law Review". În 1995, publică "Dreams From My Father". A doua cartea , "The Audacity of Hope", a fost editată în 2006, având un imens succes de vânzări. În noiembrie 2008, senatorul Obama a devenit cel de-al 44-lea preşedinte al SUA. Preşedintele Obama nu şi-a putut ridica trofeul, fiind prezent la summit-ul NATO. British Book Awards, cunoscut în industria cărţii sub titlul "the Nibbies", se acordă din ianuarie 1990, când autorul anului a fost desemnat Prinţul de Wales.


Sursa: NewsIn

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .