Treceți la conținutul principal

Barack Obama a fost distins cu British Book Awards, pentru cartea dedicată tatălui său


Preşedintele american Barack Obama a primit distincţia British Book Awards, la secţiunea Biografia anului, pentru cartea dedicată tatălui său, "Dreams from My Father", anunţă organizatorii.

La categoria Autorul anului, a fost recompensat laureatul din 2008 al Booker Prize, scriitorul Aravind Adiga, autorul nuvelei "The white tiger", unde era şi Obama nominalizat, cu tratatul politic "The Audacity of Hope".

Kate Summerscale a primit o dublă distincţie, la secţiunea Cartea anului, pentru romanul "The Suspicions of Mr Whicher", recompensat şi la categoria de non-ficţiune.Obama a scris "Dreams from My Father" (1995), înainte de a-şi începe cariera politică, o poveste despre băiatul de culoare, care-şi trăieşte copilăria alături de bunicii albi, cedând tentaţiei drogurilor, în adolescenţă. Cartea a concurat cu paginile de memorialistică ale lui JG Ballard, Dawn French, Paul O'Grady, Julie Walters şi Marcus Trescothick.
Autobiografia "Dreams from My Father" s-a menţinut în topurile americane de vânzare pe parcursul anului 2008. Născut în Honolulu, în 1961, Barack Obama a absolvit Universitatea Harvard, devenind primul preşedinte de culoare al Revistei de drept de Harvard, "Harvard Law Review". În 1995, publică "Dreams From My Father". A doua cartea , "The Audacity of Hope", a fost editată în 2006, având un imens succes de vânzări. În noiembrie 2008, senatorul Obama a devenit cel de-al 44-lea preşedinte al SUA. Preşedintele Obama nu şi-a putut ridica trofeul, fiind prezent la summit-ul NATO. British Book Awards, cunoscut în industria cărţii sub titlul "the Nibbies", se acordă din ianuarie 1990, când autorul anului a fost desemnat Prinţul de Wales.


Sursa: NewsIn

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .