Treceți la conținutul principal

Biblioteca Virtuală a Capitalei, bifată de Oprescu printre realizările din 2008, este nefuncţională

Biblioteca Virtuală a Bucureştilor menţionată de primarul Sorin Oprescu printre realizările Primăriei Capitalei pe 2008, este nefuncţională, în ciuda scopului urmărit ca utilizatorul să descopere informaţii despre cultură şi civilizaţie, relateaza NewsIn.

Biblioteca Virtuală a Bucureştilor a fost "construită" prin digitalizarea a 2,5 milioane de pagini de literatură română. Potrivit bilanţului municipalităţii pe 2008, semnat de Sorin Oprescu, proiectul a fost realizat prin intermediul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, în intervalul 2006-2008. În acelaşi bilanţ se menţionează că paginile Bibliotecii Virtuale sunt grupate pe domenii, specii literare sau tematică precum Artă, Cultură, Muzică şi Artele Spectacolului, Istorie, Filologie, Literatură, Ştiinţe Sociale, Educaţie, Dicţionare, Enciclopedii, Biografii sau Istoria Cărţii."Site-ul va fi funcţional de-abia în septembrie 2009. Parteneriatul pentru acest proiect, între Biblioteca Metropolitană şi Biblioteca Academiei Române, a fost încheiat în mandatul lui Adriean Videanu. Sorin Oprescu nu a oprit proiectul, însă acesta nu este încă finalizat", a precizat, pentru NewsIn, directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Florin Rotaru.
Practic, datorită parteneriatului, Biblioteca Academiei a pus la dispoziţie fondul său de carte tipărită, pentru a fi digitalizat. În Biblioteca Virtuală a Bucureştilor nu vor fi introduse texte care să intre sub incidenţa Legii drepturilor de autor, astfel că vizitatorii site-ului vor avea acces, din toamnă, la bibliografie românească din intervalul 1508-1830, a mai spus Rotaru.Biblioteca Virtuală a Bucureştilor va fi partener al Bibliotecii Europene (www.europeana.eu).
Sursa: www.adevarul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .