Treceți la conținutul principal

Farmacia naturii - MiereaMedicina populară recomandă mierea în tratamentul bolilor de inimă, dar nu in cantităţi mari şi cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea să fie luată în cantităţi mici (1-2 linguriţe, de două-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. Folosirea zilnică, timp de una-două luni a mierii de albine va duce la imbunatăţirea generală a bolnavilor, la normalizarea compoziţiei sângelui şi la creşterea hemoglobinei.

  • În stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, câte o lingură din următorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate şi sucul de la una-două lămii.
  • În hipertonie, medicina populară recomandă ca mierea să fie luată cu suc de legume: sfeclă, morcovi, hrean (acesta va fi dat pe răzătoare şi se va lăsa 36 de ore, după care se va stoarce) şi lămâie. Se ia, timp de două luni, câte o lingură, de două-trei ori pe zi, cu o oră înainte de masă sau la două-trei ore după masă. O alta reţetă include suc de morcovi, hrean (acesta va fi ţinut în prealabil în apă), miere şi suc de lămâie. Amestecul va fi ţinut într-un borcan de sticlă bine acoperit.
  • Pentru bolnavii de TBC, medicina populară recomandă mierea cu lapte, sau cu diferite grăsimi (unt, untură de gâscă) şi aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untură de gâscă, 15 g aloe şi 10 g cacao se pun pe foc, fără a fierbe însă. Se va lua câte o lingură din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara).
  • În caz de răceli, mierea (se recomandă mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingură de miere la un pahar de lapte), cu suc de lămâie (sucul de la 1/2 lămâie la 100g miere). În scop profilactic, se prepară un amestec de miere, suc de ceapă şi de hrean, in cantităţi egale. Din acest amestec se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă. în caz de gripă se va prepara următorul amestec: usturoi dat pe răzătoare şi amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia câte o lingură de amestec (cu putină apă caldută) seara, înainte de culcare.
  • În cazul unor afecţiuni ale căilor respiratorii (laringite, faringite) guturai şi sinuzită, se recomandă mestecarea timp de 15 minute, de una-două ori pe zi, a unui fagure de miere. Seara, înainte de culcare, se ia o lingură de miere cu un pahar de ceai sau lapte. Se amestecă sucul de la o lămâie cu 100g de miere. Se ia câte o lingură de amestec seara, inainte de culcare, cu ceai sau lapte. Se amestecă suc de ridiche neagră cu miere (parţi egale) sau se scobeşte o ridiche neagră şi se pune miere înăuntru. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi. Se amestecă suc de hrean şi miere (proporţii egale) şi se ia câte o lingură, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Medicul bulgar S. Mladenov recomandă inhalaţii cu miere, timp de 15-20 de minute. Pentru gargară se va pregăti o infuzie de muşeţel, la care se adaugă o linguriţă de miere.
  • În afecţiuni ale sistemului nervos se recomandă câte 30 g de miere, de trei ori pe zi. Un bun tonic şi stimulant al sistemului nervos şi endocrin se prepară din aloe, miere şi suc de lămâie. Se iau 75 g frunze de aloe, se toacă şi se pun intr-un vas de sticlă. Se adaugă 125 g de miere, se omogenizează, după care se adaugă 50 g suc de lămâie. Se lasă la macerat cinci zile, după care se ia câte o lingură de amestec, de trei ori pe zi.


Sursa: www.e-miere.ro

Comentarii

Amalia a spus…
Mierea, acest gustos si sanatos nectar dat de Dumnezeu e minunat! Albinutele sunt pentru mine o enigma, ma fascineaza intreaga lor existenta... Din pacate nu stim sa apreciem cum ar trebui proprietatile mierii de albine si nu o utilizam mai des.

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .