Treceți la conținutul principal

Filme si documentare de Paste

Misterul Mariei din Magdala
Vineri, veţi putea urmări documentarele despre Iisus şi Pilat din Pont, iar în prima zi de Paşte, episodul dedicat „Templierilor” şi cel care are drept subiect „Mormântul lui Iisus”. Tot duminică, de la ora 20.00, subsumat seriei „Misterele Creştinătăţii”, este programat un episod despre Fecioara Maria.
„Cine a fost cu adevărat Maria din Magdala?” este întrebarea la care încearcă să răspundă realizatorii, pornind de la evanghelia apocrifă a Mariei, scrisă în secolul II de reprezentanţii unei secte creştine, şi descoperită în 1896, într-o piaţă de antichităţi din Cairo.


Vineri, de la ora 1.00, puteţi urmări la Pro TV „Adevăratul mormânt al lui Iisus”, un documentar care a stârnit controverse şi a avut curajul, blasfemiator pentru unii, de a proclama existenţa unei posibilităţi: aceea că Maria Magdalena ar fi fost căsătorită cu Iisus, iar din iubirea lor s-ar fi zămislit un fiu, Judah.


„Patimile” la HBO
Revenind la categoria filmelor artistice, HBO a programat pentru sâmbătă, 18 aprilie, şi duminică, 19 aprilie, de la ora 18.30, „Patimile”, producţie realizată în colaborare cu BBC, care relatează ultima săptămână din viaţa Mântuitorului. Inspirată din Evanghelii şi din alte surse istorice contemporane cu acestea, drama spune povestea din perspectiva tuturor figurilor principale implicate, fie că e vorba de Iisus, de apostoli, de guvernatorul roman Pilat din Pont, de preoţii Templului sau de Marele Preot Caiafa.

Încă două producţii care se înscriu în aceeaşi temă sunt „Iisus şi Iuda”, difuzată sâmbătă de Prima TV, la ora 0.30, şi „Maria, mama Fiului lui Dumnezeu”, programată duminică la Pro Cinema, la ora 13.15.
„Adevăratul mormânt al lui Iisus” Vineri, 1.00, Pro TV (documentar)
„Misterele Creştinătăţii: Pilat din Pont”Vineri, 20.00, National Geographic
„Misterele Creştinătăţii: Iisus” Vineri, 21.00, National Geographic
„Patimile” Sâmbătă (partea I) şi Duminică (partea a- II-a), 18.30, HBO (film artistic)
„Misterele Creştinătăţii: Maria Magdalena”Duminică , 20.00, National Geographic.

Comentarii

Geanina Codita a spus…
Ma voi uita vineri la PROTV, asa cum mi-ai recomandat.Paste fericit alaturi de cei dragi, cozonac si oua rosii din belsug!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .