Treceți la conținutul principal

Filme si documentare de Paste

Misterul Mariei din Magdala
Vineri, veţi putea urmări documentarele despre Iisus şi Pilat din Pont, iar în prima zi de Paşte, episodul dedicat „Templierilor” şi cel care are drept subiect „Mormântul lui Iisus”. Tot duminică, de la ora 20.00, subsumat seriei „Misterele Creştinătăţii”, este programat un episod despre Fecioara Maria.
„Cine a fost cu adevărat Maria din Magdala?” este întrebarea la care încearcă să răspundă realizatorii, pornind de la evanghelia apocrifă a Mariei, scrisă în secolul II de reprezentanţii unei secte creştine, şi descoperită în 1896, într-o piaţă de antichităţi din Cairo.


Vineri, de la ora 1.00, puteţi urmări la Pro TV „Adevăratul mormânt al lui Iisus”, un documentar care a stârnit controverse şi a avut curajul, blasfemiator pentru unii, de a proclama existenţa unei posibilităţi: aceea că Maria Magdalena ar fi fost căsătorită cu Iisus, iar din iubirea lor s-ar fi zămislit un fiu, Judah.


„Patimile” la HBO
Revenind la categoria filmelor artistice, HBO a programat pentru sâmbătă, 18 aprilie, şi duminică, 19 aprilie, de la ora 18.30, „Patimile”, producţie realizată în colaborare cu BBC, care relatează ultima săptămână din viaţa Mântuitorului. Inspirată din Evanghelii şi din alte surse istorice contemporane cu acestea, drama spune povestea din perspectiva tuturor figurilor principale implicate, fie că e vorba de Iisus, de apostoli, de guvernatorul roman Pilat din Pont, de preoţii Templului sau de Marele Preot Caiafa.

Încă două producţii care se înscriu în aceeaşi temă sunt „Iisus şi Iuda”, difuzată sâmbătă de Prima TV, la ora 0.30, şi „Maria, mama Fiului lui Dumnezeu”, programată duminică la Pro Cinema, la ora 13.15.
„Adevăratul mormânt al lui Iisus” Vineri, 1.00, Pro TV (documentar)
„Misterele Creştinătăţii: Pilat din Pont”Vineri, 20.00, National Geographic
„Misterele Creştinătăţii: Iisus” Vineri, 21.00, National Geographic
„Patimile” Sâmbătă (partea I) şi Duminică (partea a- II-a), 18.30, HBO (film artistic)
„Misterele Creştinătăţii: Maria Magdalena”Duminică , 20.00, National Geographic.

Comentarii

Geanina Codita a spus…
Ma voi uita vineri la PROTV, asa cum mi-ai recomandat.Paste fericit alaturi de cei dragi, cozonac si oua rosii din belsug!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .