Treceți la conținutul principal

Lansarea cartii "Istoria Bancii Nationale a Romaniei in date"

La Biblioteca Astra a fost lansat volumul al doilea al "Istoriei Bancii Nationale a Romaniei in date", un impresionant tom de 685 de pagini care trateaza extrem de amanuntit activitatea institutiei nationale intre anii 1915 si 1918. Evenimentul inceput la orele 18 a inclus discursuri prelungi si, uneori obositoare, care au permis autorilor cartii sa vorbeasca despre lucrarea lor abia dupa orele 20. Dupa ce multi s-au grabit sa acopere lucrarea de epitete care mai de care mai simandicoase si plictisitoare, unul dintre autori, Cristian Paunescu, director in cadrul BNR, ajuns intr-un final sa ia cuvantul, a dezvaluit si episoade interesante redate in cartea amintita.
"Dupa razboi si in conditiile in care cele peste 93 de tone de aur erau deja la Moscova, Romania a terminat cu o rezerva totala de peste 242 de tone de aur. Dar, pe sistemul «noi le dadeam grau, ei ne luau petrolul», Romania a trebuit sa mai plateasca despagubiri de razboi Rusiei. Altfel, cu tezaurul aflat la Moscova si cu aurul strans in urma razboiului, am fi fost, astazi, undeva intre locurile 11 - 14 in Europa", a amintit Paunescu. Autorul a evocat si momentele in care romanii donau aur BNR in vremurile de criza, pentru a permite Bancii Nationale sa imprumute statul cu banii necesari vremurilor grele.

Lansarea Istoriei BNR a strans la Biblioteca Astra o serie de reprezentanti ai conducerii administratiei locale, precum si sefi de banci.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .