Treceți la conținutul principal

Lansarea cartii "Istoria Bancii Nationale a Romaniei in date"

La Biblioteca Astra a fost lansat volumul al doilea al "Istoriei Bancii Nationale a Romaniei in date", un impresionant tom de 685 de pagini care trateaza extrem de amanuntit activitatea institutiei nationale intre anii 1915 si 1918. Evenimentul inceput la orele 18 a inclus discursuri prelungi si, uneori obositoare, care au permis autorilor cartii sa vorbeasca despre lucrarea lor abia dupa orele 20. Dupa ce multi s-au grabit sa acopere lucrarea de epitete care mai de care mai simandicoase si plictisitoare, unul dintre autori, Cristian Paunescu, director in cadrul BNR, ajuns intr-un final sa ia cuvantul, a dezvaluit si episoade interesante redate in cartea amintita.
"Dupa razboi si in conditiile in care cele peste 93 de tone de aur erau deja la Moscova, Romania a terminat cu o rezerva totala de peste 242 de tone de aur. Dar, pe sistemul «noi le dadeam grau, ei ne luau petrolul», Romania a trebuit sa mai plateasca despagubiri de razboi Rusiei. Altfel, cu tezaurul aflat la Moscova si cu aurul strans in urma razboiului, am fi fost, astazi, undeva intre locurile 11 - 14 in Europa", a amintit Paunescu. Autorul a evocat si momentele in care romanii donau aur BNR in vremurile de criza, pentru a permite Bancii Nationale sa imprumute statul cu banii necesari vremurilor grele.

Lansarea Istoriei BNR a strans la Biblioteca Astra o serie de reprezentanti ai conducerii administratiei locale, precum si sefi de banci.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…