Treceți la conținutul principal

Petre Roman, Robert Turcescu, Emil Hurezeanu şi Cristian Teodorescu la Librăria Cărtureşti-Magheru

Petre Roman, Robert Turcescu, Emil Hurezeanu şi Cristian Teodorescu vorbesc despre comunism, între revoltă şi uitare, marţi 7 aprilie, ora 19.30, la Librăria Cărtureşti-Magheru. Motivul? O carte de Nobel şi un autor care refuză amnezia impusă de timp sau de sistem: Alexandr Soljeniţîn - Pavilionul canceroşilor.

Comunismul. Nu s-a întâmplat foarte demult. Uneori îl ignorăm, alteori îi exagerăm importanţa, însă pare că ne urmăreşte tot timpul. Adeseori şocant, altădată controversat. Dureros pentru unii, "cool" pentru alţii. Cum arată raportul anilor în urma cărora putem vorbi despre comunism după comunism?
Bolile comunismului la noi şi la sovietici, se ştie, nu sunt din filme, (sau cărţi) diferite. "Omul moare din ca­uza unei tu­mori – cum să tră­iască atunci o ţară nă­pă­dită de la­găre şi de­por­tare?", spune la un moment dat Soljeniţîn. În "Pavilionul canceroşilor" sunt descrise profiluri de turnători, studenţi, proletari, ţărani, foşti deţinuţi, care, îngroziţi cu toţii de iminenţa morţii, nu mai sunt separaţi de bariere sociale, ci uniţi de frică.
Vino la o nouă întâlnire Club Literatura, să afli, împreună cu invitaţii Cotidianul, cum te poţi agăţa de libertatea gândului, chiar dacă e singura pe care o ai, într-un sistem care nu a avut sens niciodată sau într-o tranziţie care nu se mai termină.


Sursa : Realitatea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .