Treceți la conținutul principal

Primul târg handmade pentru copii la Carturesti


Ce-i cu „handmade-ul”?
Fenomenul târgurilor handmade a luat amploare şi din ce în ce mai multă lume dă haina cu etichetă pe cea de designer, ediţie limitată sau chiar unicat, croşetată sau cusută cu drag de un artist. Copiii sunt un public special, pretenţios ce-i drept, dar care merita tot efortul lucrului bine facut. Aşa a apărut ideea organizării primului târg handmade pentru copii Kihi-Kiha & Co. Iniţiativa aparţine Cărtureşti şi designerilor de la Kihi-Kiha, şi a reuşit să strângă o bună parte din comunitatea handmade. Prima ediţie a târgului se va desfăşura pe 25 aprilie, între orele 11-20, în sub_cărtureşti, librăria de pe bulevardul Magheru.

Cărtureştiul devine loc de joacă
Evenimentul va reuni 23 de artizani care vor expune spre vânzare produse variate, de la jucării isteţe şi hăinuţe unicat până la mobilier pictat şi accesorii preţioase.
Sâmbată se vor întâmpla de asemenea o serie de activităţi antrenante şi hazlii chiar şi pentru mămici şi tătici. Dimineaţa va începe cu poveşti şi basme citite de îndrăgita actriţă Alexandrina Halic. Apoi toata lumea va fi invitată la ateliere, unde copiii vor putea să înveţe cum să coasă şi să picteze, să împăturească hârtia frumos, în formă de cine-ştie-ce, iar părinţii vor afla de la un psiholog cât de multe spune un desen despre copilul lor.
Muzicieni invitaţi vor improviza şi vor cânta pentru prima oara în faţa publicului toate cântecelele de leagăn pe care le ştiau până acum numai micuţii lor, într-un experiment muzical inedit. Iar Teatrul Libelula le va prezenta copiilor povestea unui bunic magician în spectacolul „Aventuri în podul bunicului”. Şi pentru ca ziua să fie de neuitat, fotografii de la HeartMates Studio vor realiza fotografii artistice într-un decor retro.

Până sâmbătă, 25 aprilie, daţi o fugă pe http://www.kihi-kiha-and-co.ro/ ca să vă înscrieţi puştii la workshopuri şi să vedeţi o parte din produsele care vor fi expuse la târg.

SURSA: blog.carturesti.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…