Treceți la conținutul principal

Redeschiderea Muzeului "Theodor Aman"

Vorbeam cu ceva vreme in urma despre Eleganta lui Theodor Aman . Dupa patru ani si jumatate de reabilitari si renovari, Muzeul "Theodor Aman" din Capitala a fost redeschis oficial, accesul publicului fiind permis incepand de astazi pentru trei dintre salile de expozitie.

Acestea cuprind lucrari de arta restaurate, precum "Fratii Aman", "Doamna in vernil", "Cirese", "Buchet de liliac" etc. Ionel Ionita, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, sub a carui administrare se afla Muzeul "Theodor Aman", a declarat pentru Mediafax, ca urmeaza sa fie deschise si alte doua camere, precum si atelierul pictorului, insa nu a oferit o data exacta. Deschiderea atelieru­lui pictorului pentru vizitare depinde in mare parte de un tapet care il reproduce pe cel original, care a fost comandat in America. Muzeul, situat pe strada C. A. Rosetti, este cea mai veche institutie de arta din Bucuresti, ramasa intacta de la deschiderea lui, in 1908. Casa in care functioneaza se numara, la randul ei, printre cele mai vechi cladiri monument istoric din oras, datand din 1869. Un fapt inedit este ca aceasta a fost conceputa in intregime de pictor, atat din punct de vedere arhitectural, cat si decorativ. Construita din caramida cu sarpanta de lemn, in cei 140 de ani de existenta, casa a trecut prin cateva cutremure si doua restaurari. In 1977 a fost acoperit sistemul de ventilatie, favorizand astfel igrasia, care a afectat pictura interioara a peretilor, opera a lui Aman. Termenul initial de reabilitare a fost de un an, iar intarzierile au fost si o consecinta a unor evenimente neprevazute. De pilda, muncitorii au descoperit ca sobele, piese de patrimoniu, la fel ca tot ce se afla in casa, nu aveau niciun fel de fundatie, astfel incat s-a decis demontarea lor.

Colectia muzeului cuprinde 196 de picturi, 400 de desene, precum si 50 de placi de gravura. Astfel, muzeul este singura casa-document de epoca ramasa in Bucuresti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa