Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Cartea de citire

În cadrul campaniei Globala pentru Educație 2009 în care au fost mobilizate 530 de școli din 38 de județe, a fost editată o culegere de povestiri “în care personalități marcante la nivel național și internațional vorbesc despre modul în care educația le-a influențat drumul în viață.”(Vedetele susțin lupta împortiva analfabetismului)Humanitas, premiată de Ministerul Culturii din Italia

Editura Humanitas a primit din partea Ministerului Italian al Culturii "Premiul Naţional pentru Traducere, 2008" pentru seria completă a Operelor italiene ale lui Giordano Bruno şi pentru colecţia "Biblioteca italiană". Cele două serii au fost iniţiate şi coordonate de prof. Smaranda Bratu Elian (Universitatea din Bucureşti) şi de prof. Nuccio Ordine (Universitatea din Calabria), în colaborare cu Vlad Russo.Premiul Naţional pentru Proză "Ziarul de Iaşi" i-a revenit anul acesta lui Ion Iovan, pentru romanul “Ultimele însemnări ale lui Mateiu Caragiale, însoţite de un inedit epistolar, precum şi indexul fiinţelor, lucrurilor şi întâmplărilor, în prezentarea lui Ion Iovan", publicat la Editura Curtea Veche.Scriitori români reprezentativi pentru tema ,,1989 - 2009: Confirmări şi debuturi în literatura română” vor participa la Târgul de carte de la Torino, eveniment la care România e reprezentată în premieră.Ioan Groşan, Max Blecher, Mircea Ivănescu şi Constantin Noica vor fi traduşi anul acesta în engleză, printr-un proiect sprijinit de ICR şi University of Plymouth Press. Institutul Cultural Român (ICR) a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, 11 mai, un nou proiect de promovare a literaturii române în străinătate. Este vorba de un parteneriat cu University of Plymouth Press, care în perioada 2009 - 2013 va edita 20 de volume semnate de autori români.


Expozitie nationala de carte la "Asachi"

Grupul "Humanitas", in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "Gheorghe Asachi", organizeaza in perioada 14-17 mai "Expozitia nationala de carte" - editia de primavara.
Pe parcursul celor 4 zile ale manifestarii vor avea loc numeroase evenimente, printre care lansari de carte si intalniri cu autorii. Nu vor lipsi nici reducerile, promotiile si premiile. Expozitia va putea fi vizitata zilnic, intre orele 10.00 si 19.00, la Galeriile de Arta din cadrul Bibliotecii Judetene "Gheorghe Asachi".Opere ale lui Charles Dickens, J.D. Sallinger si Jane Austen sunt, astfel, transpuse intr-o singura fraza si difuzate prin retelele de socializare on-line. Piesa lui Samuel Beckett, "Asteptandu-l pe Godot", este reprezentata online de doua propozitii expeditive: "Vladimir si Estragon stateau chiar langa copac si-l asteptau pe Godot. Statusul lor nu este updatat." Iar "Mandrie si prejudecata", a britanicei Austen, iese din sutele de pagini si devine: "janeaustin: Femeia intalneste un barbat numit Darcy, care pare oribil.Biblioteca Centrală Universitară a fost inaugurată oficial marţi, odată cu aniversarea celor 19 ani de existenţă ai universităţii sibiene, deşi funcţionează de la sfârşitul anului trecut.


Cititorii abonaţi, în 20 de biblioteci din judeţ, vor avea acces nelimitat şi gratuit la reţeaua informaticăBiblioteca Judeţeană „Panait Istrati” este locul unde se pot obţine, simplu şi aproape gratuit informaţii din foarte multe domenii, singura condiţie pentru accesul neîngrădit fiind abonamentul de cititor. La fel se întâmplă şi în mediul rural, locul unde se pot accesa informaţiile fiind bibliotecile săteşti, comunale sau cele din oraşele Însurăţei, Făurei, Ianca – unităţi care se află sub controlul bibliotecii judeţene.

Înscrierile la grădiniţă, o cursă cu obstacole

Dacă anul trecut, grădiniţele de stat aveau aproximativ 500 de posturi vacante de educatoare, acum s-a găsit o soluţie de criză pentru suplinirea deficitului de personal. „Cauza principală a deficitului de cadre didactice pentru preşcolar a fost tocmai cons trucţia unor grădiniţe noi sau extinderea altora. Am rezolvat această problemă cu ajutorul educatoarelor ieşite la pensie şi cu ajutorul suplinitoarelor”, a mai precizat Banu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .