Treceți la conținutul principal

Donare de carte în Noaptea Muzeelor la MNLR

Muzeul National al Literaturii Române (MNLR) a fost inundat de vizitatori. Ca obisnuit al locului, pot spune, cu mâna pe inima, ca nu ma asteptam ca la un recital de poezie sala sa fie nu numai arhiplina, ci sa se si reverse pe holurile muzeului, dar mai ales sa fie atât de receptiva. Simtind aceasta imensa disponibilitate a salii pentru poezie, cei sapte poeti s-au intrecut pe ei insisi, incercând si reusind sa dea farmec si culoare amarelor, tristelor, jucauselor, dramaticelor, profundelor lor versuri. Traian T. Cosovei, Bogdan O. Popescu, Ioan Es. Pop, Adrian Suciu, Cornelia Maria Savu, Dan Mircea Cipariu si Paul Vinicius au fost acompaniati si subliniati de acordurile lui Mircea Tiberian, clasic deja al jazzului si al seratelor de poezie.

Proiectia spectacolului de la Odeon dedicat centenarului Eugen Ionescu ("Cinci piese scurte", in regia lui Alexandru Dabija), teatru pe esplanada dupa Tristan Tzara ("Prima aventura celesta a domnului Antipirina", in regia lui Radu Baiesu), dezbateri literare pentru elevi ("e-book vs carte tiparita") si o donatie de 12 carti bibliofile – rod al fantasmelor noptii, dupa cum zicea critical de arta Paul Susara – facuta de catre Emil Stratan, amator de arta pana la a-si consuma intregul profit din afaceri in gratuitatile frumoase ale cartilor-obiect au tinut in Muzeul National al Literaturii Romane si in afara lui o multime entuziasta. Bonus, dupa miezul noptii, Ioan Grosan a oferit, in cadrul Cinematecii Literaturii, filmul lui Bertoloucci "Ultimul tangou la Paris". In Rotonda MNLR nu mai era loc nici sa arunci un ac!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .