Treceți la conținutul principal

Donare de carte în Noaptea Muzeelor la MNLR

Muzeul National al Literaturii Române (MNLR) a fost inundat de vizitatori. Ca obisnuit al locului, pot spune, cu mâna pe inima, ca nu ma asteptam ca la un recital de poezie sala sa fie nu numai arhiplina, ci sa se si reverse pe holurile muzeului, dar mai ales sa fie atât de receptiva. Simtind aceasta imensa disponibilitate a salii pentru poezie, cei sapte poeti s-au intrecut pe ei insisi, incercând si reusind sa dea farmec si culoare amarelor, tristelor, jucauselor, dramaticelor, profundelor lor versuri. Traian T. Cosovei, Bogdan O. Popescu, Ioan Es. Pop, Adrian Suciu, Cornelia Maria Savu, Dan Mircea Cipariu si Paul Vinicius au fost acompaniati si subliniati de acordurile lui Mircea Tiberian, clasic deja al jazzului si al seratelor de poezie.

Proiectia spectacolului de la Odeon dedicat centenarului Eugen Ionescu ("Cinci piese scurte", in regia lui Alexandru Dabija), teatru pe esplanada dupa Tristan Tzara ("Prima aventura celesta a domnului Antipirina", in regia lui Radu Baiesu), dezbateri literare pentru elevi ("e-book vs carte tiparita") si o donatie de 12 carti bibliofile – rod al fantasmelor noptii, dupa cum zicea critical de arta Paul Susara – facuta de catre Emil Stratan, amator de arta pana la a-si consuma intregul profit din afaceri in gratuitatile frumoase ale cartilor-obiect au tinut in Muzeul National al Literaturii Romane si in afara lui o multime entuziasta. Bonus, dupa miezul noptii, Ioan Grosan a oferit, in cadrul Cinematecii Literaturii, filmul lui Bertoloucci "Ultimul tangou la Paris". In Rotonda MNLR nu mai era loc nici sa arunci un ac!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .