Treceți la conținutul principal

Expoziţia „Familia regală. O istorie în imagini” la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României a iniţiat adeseori proiecte muzeografice (expoziţii, simpozioane, mese rotunde) care au readus în atenţia publicului vizitator personalităţi marcante ale istoriei naţionale (Ion. I.C. Brătianu, I.Gh.Duca, Corneliu Coposu, Regele Carol I, etc). Înscriindu-se în aceleaşi tipare, pe data de 8 mai 2009, ora 13.30, instituţia noastră vernisează expoziţia „Familia regală. O istorie în imagini”.81 de ani de istorie sunt rememoraţi prin intermediul imaginii, membrii familiei regale fiind prezentaţi nu doar în posturi oficiale dar şi în ipostaze din viaţa privată. Deţinător al unei vaste colecţii de fotografii şi cărţi poştale ilustrate cu referire la familia regală, Muzeul Naţional de Istorie a României speră să capteze interesul publicului prin ineditul imaginilor prezentate, în acest demers fiind susţinut de Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional Bran, Muzeul Naţional Militar „Regele Ferdinand”, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional Filatelic, instituţii care participă în calitate de coorganizatori la realizarea acestui proiect.

În rândul exponatelor se vor regăsi şi obiecte de artă, picturi, sculpturi reprezentându-i pe membrii familiei regale, dar şi obiecte care aparţinut acestora.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 8 mai – 14 iunie 2009 la sediul Muzeului Naţional de Istorie României.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…