Treceți la conținutul principal

Lansarea albumului "Dorel Zaica şi ucenicii săi. Revenirea omului"

Miercuri, 6.05.2009, la ora 18.00, la Sala Amfiteatru de la Teatrul Naţional, va avea loc lansarea albumului de artă "Dorel Zaica şi ucenicii săi. Revenirea omului". Totodată se va deschide şi o expoziţie de artă religioasă care cuprinde lucrări ale artistului şi ale discipolilor săi.
Cuvântul inaugural va fi rostit de criticul de artă Pavel Şuşară. La vernisaj va fi prezent şi actorul Dan Puric.

Pentru cei care nu stiu Dorel Zaica a inventat fel de fel de intrebari pentru a stimula creativitatea copiilor, incercand sa-i scape de formalismele tipice gandirii adultilor. Cateva pasaje din cartea "Experimentul Zaica" de Daniela Alexandrescu, Irina Nicolau si Ciprian Voicila, Editura Meridiane, Bucuresti 2000. Dorel Zaica este un pictor, profesor de desen la Liceul "Nicolae Tonitza", Bucuresti.


Ce este talentul?
Talentul este o mandrie a creierului. (12 ani)


Ce este hotararea?
Hotararea e cand tovarasul Nicolae Ceausescu vrea sa mearga in alta tara si vorbeste la telefon cu tara aia si le spune ca vine. (7 ani)


Ce sunt amprentele?
Amprentele e cand punem mana pe o clanta si raman degetele acolo si le gaseste militia. (8 ani)


Ce este politica?

Politica e un fel de spionaj. (12 ani)


Ce este sufletul?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)
Sufletul are o forma de inima. (8 ani)


Ce este tristetea?
Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea mult. (7 ani)


Ce este Biblia?
Biblia este o carte lasata de Dumnezeu, ca sa se afle despre viitor. in ea scrie ca vor fi doua razboaie mondiale si amandoua vor fi castigate de catre romani si chiar asa s-a si intamplat. (11 ani)


Voi reveni cu alte pasaje...!

Comentarii

Anonim a spus…
SIGURANTA SI INDEPENDENTA FINANCIARA IN VIATA TA,

FOLOSIND EDUCATIA FINANCIARA DE LA ROBERT T. KIYOSAKIToata lumea vorbeste astazi despre criza economica si financiara. Criza a ajuns si la noi.
Robert T. Kiyosaki spune insa ca aceasta criza este una, in primul rand, de educatie si de informare.
Si vine cu o SOLUTIE DOVEDITA:

INTEGRALA ROBERT T. KIYOSAKI IN ROMANIA!
13 CARTI SI 3 CD-URI AUDIO DE EXCEPTIE!
Mai multe detalii si materiale autoeducationale pe:
http://ideileluiadi.wordpress.com/

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa