Treceți la conținutul principal

Lansarea albumului "Dorel Zaica şi ucenicii săi. Revenirea omului"

Miercuri, 6.05.2009, la ora 18.00, la Sala Amfiteatru de la Teatrul Naţional, va avea loc lansarea albumului de artă "Dorel Zaica şi ucenicii săi. Revenirea omului". Totodată se va deschide şi o expoziţie de artă religioasă care cuprinde lucrări ale artistului şi ale discipolilor săi.
Cuvântul inaugural va fi rostit de criticul de artă Pavel Şuşară. La vernisaj va fi prezent şi actorul Dan Puric.

Pentru cei care nu stiu Dorel Zaica a inventat fel de fel de intrebari pentru a stimula creativitatea copiilor, incercand sa-i scape de formalismele tipice gandirii adultilor. Cateva pasaje din cartea "Experimentul Zaica" de Daniela Alexandrescu, Irina Nicolau si Ciprian Voicila, Editura Meridiane, Bucuresti 2000. Dorel Zaica este un pictor, profesor de desen la Liceul "Nicolae Tonitza", Bucuresti.


Ce este talentul?
Talentul este o mandrie a creierului. (12 ani)


Ce este hotararea?
Hotararea e cand tovarasul Nicolae Ceausescu vrea sa mearga in alta tara si vorbeste la telefon cu tara aia si le spune ca vine. (7 ani)


Ce sunt amprentele?
Amprentele e cand punem mana pe o clanta si raman degetele acolo si le gaseste militia. (8 ani)


Ce este politica?

Politica e un fel de spionaj. (12 ani)


Ce este sufletul?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)
Sufletul are o forma de inima. (8 ani)


Ce este tristetea?
Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea mult. (7 ani)


Ce este Biblia?
Biblia este o carte lasata de Dumnezeu, ca sa se afle despre viitor. in ea scrie ca vor fi doua razboaie mondiale si amandoua vor fi castigate de catre romani si chiar asa s-a si intamplat. (11 ani)


Voi reveni cu alte pasaje...!

Comentarii

ideileluiadi a spus…
SIGURANTA SI INDEPENDENTA FINANCIARA IN VIATA TA,

FOLOSIND EDUCATIA FINANCIARA DE LA ROBERT T. KIYOSAKIToata lumea vorbeste astazi despre criza economica si financiara. Criza a ajuns si la noi.
Robert T. Kiyosaki spune insa ca aceasta criza este una, in primul rand, de educatie si de informare.
Si vine cu o SOLUTIE DOVEDITA:

INTEGRALA ROBERT T. KIYOSAKI IN ROMANIA!
13 CARTI SI 3 CD-URI AUDIO DE EXCEPTIE!
Mai multe detalii si materiale autoeducationale pe:
http://ideileluiadi.wordpress.com/

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .