Treceți la conținutul principal

Noaptea Muzeelor 2009

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Muzeul Ţăranului Român lipsesc anul acesta, din motive obiective, de pe harta instituţiilor din Capitală care vor face noapte albă pe 16 mai.

Vernisaje şi petreceri

Pe 16 mai, în noaptea de sâmbătă spre duminică, bucureştenii vor putea vizita gratuit mai multe instituţii din oraş. Potrivit Mediafax, la fel ca anul trecut, Muzeul Naţional de Artă al României va încerca să facă un circuit muzeal între clădirea sa de pe Calea Victoriei şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul „George Enescu”, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Naţional de Istorie a României, vizitatorii urmând să ajungă dintr-un loc în altul cu autobuze RATB, puse la dispoziţie de autorităţi. Chiar dacă nu sunt stabilite toate detaliile din desfăşurător, e sigur că Muzeul de Artă va rămâne dechis până la ora 4.00, iar bucureştenii vor putea vizita atât galeria Europeană cât şi pe cea Naţională.Noaptea Muzeelor, organizată anual în preajma Zilei Internaţionale a Muzeelor (18 mai), a debutat în Franţa, în 1999, iar din 2005 s-a extins în toată Europa. Potrivit Ministerului Culturii din Franţa, în acest an, evenimentul trebuie să „încurajeze interacţiunea dintre muzee şi actul de creaţie în toată diversitatea lui”. Noaptea Muzeelor 2009 va include, în premieră, Republica San Marino.
Program aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .