Treceți la conținutul principal

Scrie-ne despre cărţile copilăriei tale, iar noi îţi oferim cărţi de poveşti

Va mai amintiti de Peter Pan, Habarnam si prietenii lui, Ciresarii, Cei trei muschetari, Fram Ursul! Cotidianul ne invita la un concurs cu data limita 31 mai!


Se apropie 1 iunie - momentul când ne amintim de copilul din noi, care de multe ori îşi revendică dreptul la bucurie, sau de copiii care eram, cu mult timp liber şi fără nici o grijă. Momentul când le zâmbim mai des copiilor noştri sau celor pe care îi întâlnim. Când am vrea să fim din nou printre personaje de poveste, ca atunci când citeam o carte de basm. De aceea vrem să venim în întâmpinarea viselor voastre, să vă facem cadou cărţi de poveşti - pentru copiii din voi sau pentru copiii voştri.

Tot ce trebuie să faceţi este să lăsaţi un comentariu la acest articol cu titlurile cărţilor pe care le citeaţi când eraţi mici şi tot ce vă amintiţi despre ele - despre ce erau, când le citeaţi, ce aţi învăţat din ele.

Comentarii

doareu a spus…
"Singur pe lume" - am citit-o ghemuita in fotoliu pe nerasuflate si am plans cand a murit maimutica, si am invatat ca, de multe ori, animalele sunt mai sufletiste decat oamenii.
"Cartea junglei" - adoram curajul lui Mowgli si limbajul animalelor.
"Aventurile lui Huckleberry Finn" - am primit-o cadou si am citit-o cu interes.
elena marin-alexe a spus…
Cartile copilariei, sunt tare multe.
Baronul Miuhaussen, Alice in tara minunilor, Povesti de Ioan Slavici, Tom Sawer,Amintiri din copilarie,Cartea junglei, Singur pe lume,Inima de copil,Povesti nemuritoare, Huckleberry Finn, Print si cersetoretc. Am fost o mare cititoare de mica, de prin cl-a doua eram inscrisa la doua biblioteci, si nu-mi ajungea timpul pentru citit. Iubesc mult cartea.
Jacktels Kochbuch a spus…
Prima mea Carte a fost Laleaua Neagrä.Mi-a tebuit cam o Säptäminä da a fost pentru mine cea mai frumoasä Experientä din Viatä.
Dupä aceia au urmat toate Lucrärile lui Dumas.Apoi a venit Karl May la rind, si de atuncia cam tot ce mia cäzut in Minä.

Salutäri

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…