Treceți la conținutul principal

Scrie-ne despre cărţile copilăriei tale, iar noi îţi oferim cărţi de poveşti

Va mai amintiti de Peter Pan, Habarnam si prietenii lui, Ciresarii, Cei trei muschetari, Fram Ursul! Cotidianul ne invita la un concurs cu data limita 31 mai!


Se apropie 1 iunie - momentul când ne amintim de copilul din noi, care de multe ori îşi revendică dreptul la bucurie, sau de copiii care eram, cu mult timp liber şi fără nici o grijă. Momentul când le zâmbim mai des copiilor noştri sau celor pe care îi întâlnim. Când am vrea să fim din nou printre personaje de poveste, ca atunci când citeam o carte de basm. De aceea vrem să venim în întâmpinarea viselor voastre, să vă facem cadou cărţi de poveşti - pentru copiii din voi sau pentru copiii voştri.

Tot ce trebuie să faceţi este să lăsaţi un comentariu la acest articol cu titlurile cărţilor pe care le citeaţi când eraţi mici şi tot ce vă amintiţi despre ele - despre ce erau, când le citeaţi, ce aţi învăţat din ele.

Comentarii

doareu a spus…
"Singur pe lume" - am citit-o ghemuita in fotoliu pe nerasuflate si am plans cand a murit maimutica, si am invatat ca, de multe ori, animalele sunt mai sufletiste decat oamenii.
"Cartea junglei" - adoram curajul lui Mowgli si limbajul animalelor.
"Aventurile lui Huckleberry Finn" - am primit-o cadou si am citit-o cu interes.
elena marin-alexe a spus…
Cartile copilariei, sunt tare multe.
Baronul Miuhaussen, Alice in tara minunilor, Povesti de Ioan Slavici, Tom Sawer,Amintiri din copilarie,Cartea junglei, Singur pe lume,Inima de copil,Povesti nemuritoare, Huckleberry Finn, Print si cersetoretc. Am fost o mare cititoare de mica, de prin cl-a doua eram inscrisa la doua biblioteci, si nu-mi ajungea timpul pentru citit. Iubesc mult cartea.
Jacktels Kochbuch a spus…
Prima mea Carte a fost Laleaua Neagrä.Mi-a tebuit cam o Säptäminä da a fost pentru mine cea mai frumoasä Experientä din Viatä.
Dupä aceia au urmat toate Lucrärile lui Dumas.Apoi a venit Karl May la rind, si de atuncia cam tot ce mia cäzut in Minä.

Salutäri

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .