Treceți la conținutul principal

Teatrul Masca in aer liber

Teatrul Masca invita publicul maine, de la ora 12.00, in Parcul Herastrau (intrarea Piata Charles de Gaulle) la o sarbatoare in aer liber a celor 19 ani de existenta pe care ii implineste institutia condusa de Mihai Malaimare.Pustiul, asa cum isi alinta Mihai Malaimare teatrul, isi asteapta maine toti prietenii la o petrecere in parc, unde vor primi niste felii de tort teatrale. Sarbatoarea va incepe cu spectacolul "Actorii", in care tanara distributie va infatisa publicului prin muzica, dans, lupta si pantomima o poveste despre conditia actorului in teatrul de strada. Spectacolul "Actorii" a avut premiera anul trecut, cand Teatrul Masca si-a sarbatorit majoratul, si ii are in distributie pe studentii Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii "Spiru Haret". Petrecerea va continua de la ora 19.00, prin cel mai nou spectacol semnat Masca si intitulat "Gardienii se intorc" sau "Gardienii Veseli 2", o continuare a piesei de mare succes "Gardienii Veseli".
Cu o regie semnata Mihai Malaimare, "Gardienii se intorc" are la baza aceeasi combinatie de umor, dans si melodii folclorice internationale ca si in prima parte, iar gardienii publici se angajeaza intr-o lupta pentru promovarea culturii. Ineditul consta in schimbarea cantecelor din repertoriu. Din spectacol nu va lipsi baletul "Cotofana hoata", unde recitalul actoricesc isi depaseste propriile limite. "Teatrul Masca are, in acest moment, o trupa foarte aproape de ceea ce mi-am dorit, actori cu care as putea incerca orice. Aceasta noua premiera, "Gardienii se intorc", este in sfarsit un spectacol de strada in care efortul este pe masura creatiei fiecaruia dintre actori", spune Mihai Malaimare. Din distributia spectacolului fac parte: Mihai Malaimare, Ana Maria Paslaru, Sorin Dinculescu, Razvan Teodorescu sau Dora Iftode.
Sursa: Romania libera

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…