Treceți la conținutul principal

Teatrul Masca in aer liber

Teatrul Masca invita publicul maine, de la ora 12.00, in Parcul Herastrau (intrarea Piata Charles de Gaulle) la o sarbatoare in aer liber a celor 19 ani de existenta pe care ii implineste institutia condusa de Mihai Malaimare.Pustiul, asa cum isi alinta Mihai Malaimare teatrul, isi asteapta maine toti prietenii la o petrecere in parc, unde vor primi niste felii de tort teatrale. Sarbatoarea va incepe cu spectacolul "Actorii", in care tanara distributie va infatisa publicului prin muzica, dans, lupta si pantomima o poveste despre conditia actorului in teatrul de strada. Spectacolul "Actorii" a avut premiera anul trecut, cand Teatrul Masca si-a sarbatorit majoratul, si ii are in distributie pe studentii Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii "Spiru Haret". Petrecerea va continua de la ora 19.00, prin cel mai nou spectacol semnat Masca si intitulat "Gardienii se intorc" sau "Gardienii Veseli 2", o continuare a piesei de mare succes "Gardienii Veseli".
Cu o regie semnata Mihai Malaimare, "Gardienii se intorc" are la baza aceeasi combinatie de umor, dans si melodii folclorice internationale ca si in prima parte, iar gardienii publici se angajeaza intr-o lupta pentru promovarea culturii. Ineditul consta in schimbarea cantecelor din repertoriu. Din spectacol nu va lipsi baletul "Cotofana hoata", unde recitalul actoricesc isi depaseste propriile limite. "Teatrul Masca are, in acest moment, o trupa foarte aproape de ceea ce mi-am dorit, actori cu care as putea incerca orice. Aceasta noua premiera, "Gardienii se intorc", este in sfarsit un spectacol de strada in care efortul este pe masura creatiei fiecaruia dintre actori", spune Mihai Malaimare. Din distributia spectacolului fac parte: Mihai Malaimare, Ana Maria Paslaru, Sorin Dinculescu, Razvan Teodorescu sau Dora Iftode.
Sursa: Romania libera

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .