Treceți la conținutul principal

Tichete de carte pentru angajaţi, după modelul celor de masă

Reprezentanţii Ministerului Culturii şi cei ai editurilor au discutat, astăzi, posibilitatea ca salariaţii să primească, după principiul tichetelor de masă, şi tichete de carte, care să fie utilizate pentru a cumpăra volume de literatură, albume de artă, hărţi, ghiduri şi dicţionare.

"Dacă existe tichete pentru masă, pentru hrană fizică, de ce n-ar exista şi tichete pentru hrana spirituală? Trebuie să analizăm această propunere şi, în cazul aprobării ei, trebuie să vedem până unde putem să mergem cu limita valorii unui tichet şi a unei sume totale alocate în acest scop, pentru că este vorba de nişte bani pentru care nu se plăteşte impozit la stat. Cred, oricum, că această iniţiativă ar putea declanşa un resort psihologic care să determine oamenii să cumpere cărţi. Sunt optimist în privinţa ecourilor acestei propuneri", a precizat secretarul de stat în Ministerul Culturii, Octavian Ştireanu, citat de NewsIn.

În opinia lui Ştireanu, această măsură ar contribui nu doar la popularizarea cărţilor şi a lecturii, ci ar ajuta şi editurile, care sunt, în prezent, într-o situaţie dificilă.În privinţa faptului că tichetele nu sunt supuse impozitării, secretarul de stat în Ministerul Culturii spune că acest lucru ar putea fi compensat, la bugetul de stat, prin sume atrase de la Loteria Naţională sau din alte surse.

Comentarii

kaLoo a spus…
Salut, daca esti interesat de un schimb de link cu http://kaloo.info , astept raspunsul tau! O zi buna!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .