Treceți la conținutul principal

Unde mergem in Bucuresti?

Targul de 1 iunie "Colectii si jucarii" la Muzeul Taranului Roman (30 Mai 2009 -01 Iunie 2009)
Targul de 1 iunie (eveniment + materiale promotionale)
Dezvoltarea unor ateliere deschise pentru copii in care educatia alternativa bazata pe creativitate sa devina element formator.


"Muzică la Palatele Brâncoveneşti"

Sub acest titlu nume importante ale muzicii camerale din ţara noastră vă vor oferi o întreagă stagiune muzicală, într-un loc încărcat de istorie, artă, linişte şi contemplare.Palatul Mogoşoaia, care găzduieşte pentru prima oară o astfel de stagiune este locul perfect pentru aceste concerte. Construit între anii 1698-1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil arhitectural românesc renascentist sau stil brâncovenesc, palatul reprezintă o combinaţie de elemente veneţiene cu elemente otomane.În prezent Palatul Mogoşoaia adăposteşte Muzeul de Artă Brâncovenească şi este un important punct de atracţie turistică.Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" oferă tuturor iubitorilor de muzică un cadou inedit. Stagiunea camerala "Muzică la Palatele Brâncoveneşti" - se desfăşoară în perioada 10 mai şi 18 octombrie şi în cadrul ei vor avea loc 10 recitaluri la care vor participa nume importante ale artei interpretative din România.Printre ei se numără flautistul Ion Bogdan Ştefanescu, pianistul Horia Maxim, violonistul Gabriel Dănilă, violoncelistul Alexandru Moroşanu, pianista Tatiana Moroşanu, clarinetistul Andrei Theodoru, oboistul Adrian Petrescu, pianista Ilinca Dumitrescu, soprana Sorina Munteanu, dar nu numai.Primul concert, la care puteţi câştiga o invitaţie dublă, îi are ca protagonişt pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Maxim.Bebe Sănătos (Bucureşti, Institutul Naţional de Statistică, 16 mai)

SănătateaTV.ro organizează în data de 16 mai 2009, la Institutul Naţional de Statistică, conferinţa interactivă "Bebe Sănătos". Evenimentul are ca principal scop informarea mămicilor şi a viitoarelor mămici cu privire la îngrijirea copiilor în primii 2 ani de viaţă. Astfel, mamele care au copii mai mici de doi ani sau care urmează să aducă pe lume un copil şi sunt dornice să afle mai multe informaţii referitoare la creşterea corespunzătoarea micuţilor, pot cere ajutorul medicilor pediatri, psihologi şi nutriţionişti prezenţi la conferinţă. Mămicile pot primi, aşadar, informaţii preţioase referitoare la postura de mamă, creştere nou-născutului, hrănirea acestuia, adoptarea unei igiene corespunzătoare, alegerea vestimentaţiei, reacţia în situaţii critice dar şi despre evitarea problemelor apărute imediat după naştere.


Campionatul Internaţional de Gătit(Bucureşti, Parcul Izvor, 8 - 10 mai Cluj-Napoca, Polus Center Cluj, 18 - 20 septembrie)

Apărut pe fondul unui vid total în zona artei culinare, "Campionatul Internaţional de Gătit" îşi propune să aducă în România conceptul de "bucătărie-cultură". Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de "obligaţie conjugală" la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi. "Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber" se adresează atât specialiştilor, maeştri ai artei culinare, bucătari, cât şi celor pasionaţi de gătitul în aer liber. Evenimentul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, încercând să-i stimuleze celui pasionat de gătit imaginaţia şi să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei. Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii.Calul - Viziuni şi interpretări plastice (Bucureşti, Centrul Cultural Metropolitan, 8 - 22 mai)

Artista Emilia Marinescu este absolventă a Universităţii de arte plastice, a participat de-a lungul timpului la mai multe expoziţii de grup, organizând două expoziţii personale.Special pentru expoziţia de pictură, "Calul viziuni şi interpretări plastice", au fost create 37 de lucrări având drept sursă de inspiraţie calul şi simbolistica sa în arta contemporană. Figurativul pânzelor ce păstrează o notă de mister, se îndreaptă imaginar, invitând vizitatorii să se lase purtaţi de trăirile profunde trezite de lucrările artistei.Cişmigiul Copiilor 2009 Bucureşti - (31 martie 2009 - 5 mai 2009)

Parcul Cişmigiu este transformat, timp de o zi, într-un loc magic, în care îşi dau întâlnire poveştile, teatrul, muzica, dansul şi jocul. Printre baloane, confetti, coifuri, trompete, clovni şi chipuri pictate ne întoarcem cu toţii la copilărie şi ne bucurăm de momente artistice şi de divertisment, de spectacole de stradă, concerte, animaţie, ateliere de creaţie, jocuri şi concursuri.Poveşti la Cărtureşti Bucureşti - (25 aprilie 2009 - 20 decembrie 2009)

Începând cu data de 7 martie, în ceainăria Cărtureşti din Verona 13, cei mici pot asculta poveşti scrise de autori străini în limba originală, în cadrul evenimentului "Poveştilor la Cărtureşti". Proiectul invită copiii, părinţii şi bunicii deopotrivă să redescopere plăcerea lecturii şi lumea magică a personajelor cărţilor care încep cu "A fost odată..."Sâmbătă de sâmbătă, într-un spaţiu special amenajat, cu actorii plini de har ai Teatrului Ion Creangă sau cu povestitori veniţi de peste mări şi ţări, vin să dea glas prinţilor şi prinţeselor, balaurilor, vrăjitoarelor şi căpcăunilor şi să ne captivează cu poveşti minunate. O dată pe lună proiectul de lectură este dedicat unei alte culturi, iar cărţile sunt citite într-o limbă străină, asigurându-se traducerea în limba română. Periplul lunar prin alte culturi îşi propune să îi poarte pe cei mici într-o călătorie fascinantă prin lumea largă cu ajutorul temelor universale ale copilăriei. Cărtureştienii doresc să îi facă pe cei mici să descopere într-o formă plăcută şi ludică diversitatea lumii în care trăiesc şi să-şi dezvolte pasiunea pentru limbi rare şi necunoscute pe care nu au ocazia să le audă la şcoală ori acasă. Selecţia cărţilor ce urmează a fi citite copiilor este realizată de librarii din Cărtureşti şi cuprinde atât basme şi povestiri nemuritoare ascultate de generaţii de-a rândul, cât şi noi apariţii semnate de talentaţi autori contemporani. Părinţii au astfel ocazia de a afla ce este nou pe piaţa cărţii pentru copii, în condiţiile în care recenziile publicate sunt foarte puţine.Istoria Europei si a Americii in sigilii si documente

Expozitia are loc la Muzeul Municipal Bucuresti (Palatul Sutu) in data de 23 Aprilie 2009 pana in 31 Mai 2009.World Trade Center Bucuresti si Contrapunct organizeaza Editia a VIII-a a: IceChocoLand
FESTIVALUL INGHETATEI SI CIOCOLATEI la World Trade Center Bucuresti, Sala WT Plaza, 22-24 Mai 2009

Ca intotdeauna se vor reuni, la World Trade Plaza, producatori, importatori si distribuitori de inghetata, ciocolata, biscuiti si napolitane cu ciocolata, prafuri de inghetata si ingrediente, cofetarii, utilaje de producere a inghetatei, echipamente.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .