Treceți la conținutul principal

Aduci un volum, iei altul

Daca locuiti in Timisoara puteti merge la anticariatul interactiv. Iei un volum din propria biblioteca, unul pe care l-ai citit, l-ai indragit si ai dori sa-l impartasesti cu alti iubitori ai lecturii. Vii cu el la Cartea de nisip si…gata. Intri in circuitul Anticariatului interactiv din librarie, proaspat deschis.

Un raft cu aproximativ 300 de titluri, donatie din partea unor edituri precum Curtea Veche sau Herald, dar si, din cate aflam de la librari, din casele unor personalitati ale Timisoarei culturale, ii asteapta pe cititorii care doresc sa faca schimb de carte.

Procedura e simpla: fiecare dintre ele poarta, pe prima pagina, o stampila. Alegi ce doresti si lasi altceva in loc, iar ce-ai adus de-acasa primeste „pecetea “ anticariatului si merge mai departe sau, daca doresti, se intoarce la tine, la intelegere cu librarii ,dar si intre musteriii locului.
Coltul interactiv al elegantei librarii ofera literatura clasica, opere ale unor autori romani contemporani, beletristica straina.

Trecand pe-acolo am zarit „Cucul din ceas si Pasarea alba“ de Serban Foarta, „Recviem pentru nebuni si bestii“ de Augustin Buzura, „Suferintele tanarului Werther“ de Goethe, „Apa din cizme“ de Mircea Danieliuc, „Inimile sacre“ – Pitagora, „Ritualurile secrete ale francmasoneriei“ de Jean Marques- Riviere, „Iarna bolnava de cancer“ de I. D. Sarbu.

In timp, Cartea de nisip doreste ca Anticariatul interactiv sa fie unul bogat in volume si-n adepti, un punct viu pe harta Timisoarei cu dor de cuvant scris.

Sursa: www.agenda.ro

Comentarii

Dan a spus…
un altfel de "Schimb de Carti"? Interesant...
Gingasia a spus…
Da, mie mi-a placut foarte mult!
Cristina a spus…
O idee foarte frumoasa.
Pacat ca nu este posibil si in alte orase.

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…