Treceți la conținutul principal

Aduci un volum, iei altul

Daca locuiti in Timisoara puteti merge la anticariatul interactiv. Iei un volum din propria biblioteca, unul pe care l-ai citit, l-ai indragit si ai dori sa-l impartasesti cu alti iubitori ai lecturii. Vii cu el la Cartea de nisip si…gata. Intri in circuitul Anticariatului interactiv din librarie, proaspat deschis.

Un raft cu aproximativ 300 de titluri, donatie din partea unor edituri precum Curtea Veche sau Herald, dar si, din cate aflam de la librari, din casele unor personalitati ale Timisoarei culturale, ii asteapta pe cititorii care doresc sa faca schimb de carte.

Procedura e simpla: fiecare dintre ele poarta, pe prima pagina, o stampila. Alegi ce doresti si lasi altceva in loc, iar ce-ai adus de-acasa primeste „pecetea “ anticariatului si merge mai departe sau, daca doresti, se intoarce la tine, la intelegere cu librarii ,dar si intre musteriii locului.
Coltul interactiv al elegantei librarii ofera literatura clasica, opere ale unor autori romani contemporani, beletristica straina.

Trecand pe-acolo am zarit „Cucul din ceas si Pasarea alba“ de Serban Foarta, „Recviem pentru nebuni si bestii“ de Augustin Buzura, „Suferintele tanarului Werther“ de Goethe, „Apa din cizme“ de Mircea Danieliuc, „Inimile sacre“ – Pitagora, „Ritualurile secrete ale francmasoneriei“ de Jean Marques- Riviere, „Iarna bolnava de cancer“ de I. D. Sarbu.

In timp, Cartea de nisip doreste ca Anticariatul interactiv sa fie unul bogat in volume si-n adepti, un punct viu pe harta Timisoarei cu dor de cuvant scris.

Sursa: www.agenda.ro

Comentarii

Dan a spus…
un altfel de "Schimb de Carti"? Interesant...
Gingasia a spus…
Da, mie mi-a placut foarte mult!
Cristina a spus…
O idee foarte frumoasa.
Pacat ca nu este posibil si in alte orase.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .