Treceți la conținutul principal

Biblioteca video a Comisiei Europene

Comisia Europeană a anunţat, în cadrul târgului de televiziune Discop East 09, că a lansat o bibliotecă video proprie, care va conţine fotografii, înregistrări video, dar şi filme documentare, pe care o va pune la dispoziţia televiziunilor europene, în mod gratuit.

Anunţul a fost făcut de Raymond Maxwell, cordonator de producţie la Serviciul Audiovizual al Comisiei Europene, şi de Marc Villain, director de marketing şi parteneriate, al Serviciului Audiovizual al Comisiei Europene, în cadrul secţiunii Discopro, din cadrul târgului de televiziune Discop East 09, care se desfăşoară la Budapesta în perioada 16-19 iunie.

Potrivit lui Raymond Maxwell, biblioteca video a Comisiei Europene cuprinde fotografii şi înregistrări video de la evenimente de actualitate, care privesc în primul rând Comisia Europeană, dar şi celelalte instituţii europene, precum şi filme documentare în limbile europene, care explică politicile Uniunii Europene.
Toate acestea vor fi puse la dispoziţia televiziunilor din Uniunea Europeană în mod gratuit, pentru ca posturile să le poată folosi în programele proprii.
Sediul bibliotecii Comisiei Europene este la Bruxelles, însă materialele pot fi descărcate online şi folosite de televiziuni.

Totodată, la Bruxelles se găsesc şi două studiouri TV ale Comisiei Europene. Raymond Maxwell a declarat că televiziunile europene vor putea să folosească în mod gratuit facilităţile acestor două studiouri, Comisia Europeană putând punându-le la dispoziţie chiar şi echipe de filmare şi editare, în cazul în care posturile vor dori să realizeze materiale despre Comisia Europeană.

"Oferim gratuit aceste facilităţii pentru că noi considerăm că suntem un serviciu public", a explicat Marc Villain. El a mai spus că folosirea imaginilor şi înregistrărilor din biblioteca video a Comisiei Europene nu este condiţionată de realizarea unor materiale favorabile Comisiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .