Treceți la conținutul principal

Biblioteca video a Comisiei Europene

Comisia Europeană a anunţat, în cadrul târgului de televiziune Discop East 09, că a lansat o bibliotecă video proprie, care va conţine fotografii, înregistrări video, dar şi filme documentare, pe care o va pune la dispoziţia televiziunilor europene, în mod gratuit.

Anunţul a fost făcut de Raymond Maxwell, cordonator de producţie la Serviciul Audiovizual al Comisiei Europene, şi de Marc Villain, director de marketing şi parteneriate, al Serviciului Audiovizual al Comisiei Europene, în cadrul secţiunii Discopro, din cadrul târgului de televiziune Discop East 09, care se desfăşoară la Budapesta în perioada 16-19 iunie.

Potrivit lui Raymond Maxwell, biblioteca video a Comisiei Europene cuprinde fotografii şi înregistrări video de la evenimente de actualitate, care privesc în primul rând Comisia Europeană, dar şi celelalte instituţii europene, precum şi filme documentare în limbile europene, care explică politicile Uniunii Europene.
Toate acestea vor fi puse la dispoziţia televiziunilor din Uniunea Europeană în mod gratuit, pentru ca posturile să le poată folosi în programele proprii.
Sediul bibliotecii Comisiei Europene este la Bruxelles, însă materialele pot fi descărcate online şi folosite de televiziuni.

Totodată, la Bruxelles se găsesc şi două studiouri TV ale Comisiei Europene. Raymond Maxwell a declarat că televiziunile europene vor putea să folosească în mod gratuit facilităţile acestor două studiouri, Comisia Europeană putând punându-le la dispoziţie chiar şi echipe de filmare şi editare, în cazul în care posturile vor dori să realizeze materiale despre Comisia Europeană.

"Oferim gratuit aceste facilităţii pentru că noi considerăm că suntem un serviciu public", a explicat Marc Villain. El a mai spus că folosirea imaginilor şi înregistrărilor din biblioteca video a Comisiei Europene nu este condiţionată de realizarea unor materiale favorabile Comisiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .