Treceți la conținutul principal

Cele mai vandute carti la Bookfest

S-a finalizat si editia BOOKFEST de anul acesta, au fost expuse, timp de cinci zile, aproximativ 25.000 de titluri, iar intrarea publicului a fost libera. Chiar daca toata lumea vorbeste de criza in toate sectoarele, Bookfest s-a remarcat prin lansari de carti, vanzari neasteptate si multi vizitatori !
Printre cele mai căutate volume s-au numărat :


„Gabriel Garcia Marquez - O viaţă”, semnat de Gerald Martin, singura biografie a marelui scriitor columbian

„Mărturisirile unui disident convertit”, de Adam Michnik (prezent la târg)


„Seducătoarea din Florenţa”, de Salman Rushdie

„Cartea şoaptelor”, de Varujan Vosganian

„Jurnalul” Oanei Pellea

„Faţă în faţă cu generalul Ion Mihai Pacepa”, de Lucia Hossu Longin

„Întoarcere în secolul 21”, al Ioanei Pârvulescu

„Confesiunile unui cafegiu”, de Gheorghe Florescu

„Cu mănuşi”, de Mihaela Nicola (230 de bucăţi)

„Vechiul oraş imperial”, de Yasunari Kawabata, cu 220

Audiobook - „Jurnalul” lui Mircea Eliade, în lectura lui Marcel Iureş

„Istoria critică a literaturii române” a lui Nicolae Manolescu, disponibilă la 180 de lei

„Destin valah” şi Peter Esterhazy

Comentarii

Dan a spus…
interesant... văd, de exemplu, un titlu (Confesiunile unui cafegiu) care s-a lansat anul trecut, în toamnă, la "Gaudeamus" şi care, chiar dacă nu a figurat atunci în top 10 al vânzărilor editurii, se pare că reapare acum...
Gingasia a spus…
Dan,asa este! Aceasta carte a aparut anul trecut,dar acum s-a ridicat in vanzari!
adriana a spus…
din pacate am ratat evenimentul...multumesc pentru lista...chiar sunt cateva pe care mi le doresc...le voi cauta prin librarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…