Treceți la conținutul principal

Cele mai vandute carti la Bookfest

S-a finalizat si editia BOOKFEST de anul acesta, au fost expuse, timp de cinci zile, aproximativ 25.000 de titluri, iar intrarea publicului a fost libera. Chiar daca toata lumea vorbeste de criza in toate sectoarele, Bookfest s-a remarcat prin lansari de carti, vanzari neasteptate si multi vizitatori !
Printre cele mai căutate volume s-au numărat :


„Gabriel Garcia Marquez - O viaţă”, semnat de Gerald Martin, singura biografie a marelui scriitor columbian

„Mărturisirile unui disident convertit”, de Adam Michnik (prezent la târg)


„Seducătoarea din Florenţa”, de Salman Rushdie

„Cartea şoaptelor”, de Varujan Vosganian

„Jurnalul” Oanei Pellea

„Faţă în faţă cu generalul Ion Mihai Pacepa”, de Lucia Hossu Longin

„Întoarcere în secolul 21”, al Ioanei Pârvulescu

„Confesiunile unui cafegiu”, de Gheorghe Florescu

„Cu mănuşi”, de Mihaela Nicola (230 de bucăţi)

„Vechiul oraş imperial”, de Yasunari Kawabata, cu 220

Audiobook - „Jurnalul” lui Mircea Eliade, în lectura lui Marcel Iureş

„Istoria critică a literaturii române” a lui Nicolae Manolescu, disponibilă la 180 de lei

„Destin valah” şi Peter Esterhazy

Comentarii

Dan a spus…
interesant... văd, de exemplu, un titlu (Confesiunile unui cafegiu) care s-a lansat anul trecut, în toamnă, la "Gaudeamus" şi care, chiar dacă nu a figurat atunci în top 10 al vânzărilor editurii, se pare că reapare acum...
Gingasia a spus…
Dan,asa este! Aceasta carte a aparut anul trecut,dar acum s-a ridicat in vanzari!
adriana a spus…
din pacate am ratat evenimentul...multumesc pentru lista...chiar sunt cateva pe care mi le doresc...le voi cauta prin librarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .