Treceți la conținutul principal

Copilarie, copilarie...

Ma scol in fiecare dimineata ca un automat programat sa mearga inainte orice ar fi si usor, usor ma umanizez devenind ceea ce eu nu am ales sa fiu: o fiinta! Dar cine a ales sa fie ceva sau cineva sau cine a fost intrebat? Nimeni, dar poate nici nu trebuie, caci nu facea parte din atributiile Creatorului, nu asta era important..

Mi-am amintit de copilarie, asa cum adesea ne aducem aminte, unii cu lacrimi de bucurie pe obraji, altii cu lacrimile sarate ale tristetii gustate pe indelete privind golul din coltul tavanului si am meditate asupra starilor mele din acele vremuri si ce frumoase vremuri, cata inocenta in abordarea vietii si cata vointa titanica data de inocenta momentului de inceput al existentei, toate intr-un singur scop: pregatirea fiintei pentru adevarata incercare ce avea sa urmeze, realitatea!

Realitatea are si bune si rele, si albe si negre, dar cel mai mult ne are pe noi, cei care o construim zi de zi si de care ea depinde. De aceea nu putem invinui realitatea si nici chiar copilaria, cel putin nu mereu, pentru tot circul care ni se-ntampla, singurii vinovati pentru sortile noastre fiind noi si vointa noastra de a trai sau nu, de a purcede inainte sau nu, de a fi fericiti sau nu!

Realitatile sunt diferite, asa cum a fost cea a copilariei, cum este cea a maturitatii sau nu in ultimul rand a casniciei si cresterii, implicit educarii, copiilor nostri dragi, unul din scopurile nobile ale vietilor noastre atat de sarace in astfel de munci olimpiene. Scotocind printre amintiri la ceas tarziu din noapte inca simt usurinta cu care saream din pat la auzul modulatiilor mamei, fericita nevoie mare ca s-a facut dimineata si ca incepe o noua zi de joaca nebuna si fuga continua pana la epuizare. Caut inca acea stare acum, in ajunul tineretii tarzii si cand o voi obtine am sa va anunt si pe dumneavoastra impartasindu-va un mare secret al etatii: minunea de a te scula in fiecare dimineata cu zambetul pe buze si in suflet, fericit nevoie mare ca te asteapta o noua zi de joaca cu socialul si alergatura continua!

Comentarii

Dana a spus…
La multi ani copilului din tine!
vally a spus…
Felicitari pentru articol,este foarte reusit! Desi am ajuns "din intamplare" pe pagina ta vreu sa te felicit pentru ce ai facut aici... O sa te vizitez mai des! Bafta in continuare!
Si ... "La mult ani, copilule!"
Gingasia a spus…
Dana, te pop multumesc frumos!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .