Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilorLa 50 de ani de la premiera filmului "Doi vecini", comedie realizata dupa schita lui Tudor Arghezi, maestrul Geo Saizescu descrie cititorilor ZIUA aventura aparitiei primului sau film din ilustra-i cariera, amintindu-si, totodata, cum l-a cunoscut pe Marele Poet.
Cea de a IV-a editie a Salonului de Carte Bookfest se va deschide miercuri la Romexpo, in organizarea Asociatiei Editorilor din Romania.Conducerea Bibliotecii "V. A. Urechia" din Galati a deschis, luni, prima biblioteca intr-un spatiu neobisnuit pentru o astfel de institutie.Tribunalul Bucuresti a decis retragerea de pe piata, suspendarea editarii si a comercializarii sub orice forma a volumului „Enigma Otiliei“ lansat de „Adevarul” si Adevarul Holding in campania de editare de carti, ziarul fiind chemat in instanta de editura Intact, potrivit Mediafax.Ieri s-au împlinit 120 de ani de la moartea jurnalistului, poetului şi omului politic Mihai Eminescu. Indiferent de unghiul de receptare, Eminescu este - voit sau nu - o valoare, un „brand“ al României.La salonul de carte, care se va deschide miercuri la Romexpo, criticul Alex Ştefănescu lansează o antologie despre 250 de cărţi proaste


Editura Curtea Veche Publishing a lansat pe piaţă audiobookul „Basme fermecate”.Poveştile lui Hans Christian Andersen sunt lecturate de actriţa Margareta Pâslaru, cunoscută pentru rolurile de educatoare, zână şi Împărăteasa furnicilor din filmul „Vero nica”. Artista va promova albumul printr-o serie de avenimente. Astfel, marţi, 16 iunie, ora 13.00, artista se va afla la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, iar duminică, 21 iunie, ora 21.00, la standul Curtea Veche de la Târgul de carte Bookfest, organizat la Romexpo.


Mai multe ţări membre ale Uniunii Europene au cerut Comisiei Europene să examineze modul în care Google respectă drepturile de autor pentru operele digitale publicate de propria bibliotecă online, Google Books.

Comentarii

Bogdan Nemes a spus…
http://antiqbooks2000.blogspot.com/ :)
s-ar putea sa va placa

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .