Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilorLa 50 de ani de la premiera filmului "Doi vecini", comedie realizata dupa schita lui Tudor Arghezi, maestrul Geo Saizescu descrie cititorilor ZIUA aventura aparitiei primului sau film din ilustra-i cariera, amintindu-si, totodata, cum l-a cunoscut pe Marele Poet.
Cea de a IV-a editie a Salonului de Carte Bookfest se va deschide miercuri la Romexpo, in organizarea Asociatiei Editorilor din Romania.Conducerea Bibliotecii "V. A. Urechia" din Galati a deschis, luni, prima biblioteca intr-un spatiu neobisnuit pentru o astfel de institutie.Tribunalul Bucuresti a decis retragerea de pe piata, suspendarea editarii si a comercializarii sub orice forma a volumului „Enigma Otiliei“ lansat de „Adevarul” si Adevarul Holding in campania de editare de carti, ziarul fiind chemat in instanta de editura Intact, potrivit Mediafax.Ieri s-au împlinit 120 de ani de la moartea jurnalistului, poetului şi omului politic Mihai Eminescu. Indiferent de unghiul de receptare, Eminescu este - voit sau nu - o valoare, un „brand“ al României.La salonul de carte, care se va deschide miercuri la Romexpo, criticul Alex Ştefănescu lansează o antologie despre 250 de cărţi proaste


Editura Curtea Veche Publishing a lansat pe piaţă audiobookul „Basme fermecate”.Poveştile lui Hans Christian Andersen sunt lecturate de actriţa Margareta Pâslaru, cunoscută pentru rolurile de educatoare, zână şi Împărăteasa furnicilor din filmul „Vero nica”. Artista va promova albumul printr-o serie de avenimente. Astfel, marţi, 16 iunie, ora 13.00, artista se va afla la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, iar duminică, 21 iunie, ora 21.00, la standul Curtea Veche de la Târgul de carte Bookfest, organizat la Romexpo.


Mai multe ţări membre ale Uniunii Europene au cerut Comisiei Europene să examineze modul în care Google respectă drepturile de autor pentru operele digitale publicate de propria bibliotecă online, Google Books.

Comentarii

Bogdan Nemes a spus…
http://antiqbooks2000.blogspot.com/ :)
s-ar putea sa va placa

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…