Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor


Lunea e mai ieftin la Curtea Veche

Cum iubesc femeile. Despre dorinte si despre barbati ; Femeia care a uitat sa nasca ; El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna - Set 30% Reducere

Bucuria de a trăi ; Hrană vie pentru sănătate ; Gândeşte optimist într-o lume cenuşie - Set 30% reducere

Când nu mai e un lux, cartea se vinde!

Jurnalul Naţional - Bucuresti,RomaniaToate persoanele care au luat cărţi, DVD-uri sau CD-uri în valoare de minimum 50 de lei au avut posibilitatea de a câştiga o bibliotecă oferită de Elvila


A dus “plocon” la Columna lui Traian: un pumn de ţărână românească

Jurnalul Naţional - Bucuresti,RomaniaÎn această încăpere avem expusă biblioteca lui Badea Cârţan, care sa născut la 1849 la Cârţişoara şi a murit la 7 august 1911 la Poiana Ţapului. .


Centrul Cultural Francez organizeaza cursuri pentru copii

Ziarul de Iasi - Romania

Unul este amenajat ca o biblioteca in care avem o coletie de carti noi, pe care le-am achizitionat acum 2-3 ani. Aici au loc, in fiecare vara.


Un mare singuratic, călător prin Bibliotecile lumii: Adrian Marino

Observatorul - Toronto,Ontario,Canada... computerizat al accesului la carte sau cea a accesului nelimitat la copiatoarele Bibliotecii.


O carte premiata la Satu Mare, donata Institutului Cultural Roman ...

Informatia Zilei Satu Mare - Satu Mare, Romania Albumul va fi depus in Biblioteca Institutului Cultural Roman din Paris. Cu aleasa consideraţie, Magda Carneci.”


Teatru la Libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti

Libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti va invita la o serie de evenimente culturale, stranse sub numele generic “Teatrul in vitrina” cu actorii trupei maestrului Dan Puric - Passe Partout. Va asteptam cu drag!


"Amintirile despre Răşinari le scriu cu sufletul"

Actriţa Ilinca Tomoroveanu, nepoata lui Octavian Goga, venea pe lume la trei ani după moartea poetului. A crescut pe vremea când scrierile lui erau interzise, însă în cultul personalităţii lui Goga, evocate prin poveştile spuse de bunica sa, sora poetului. Chiar şi după moartea lui Octavian Goga, la Răşinari au continuat să vină oameni care îl admirau, dornici să asculte amintiri despre el. Casa din Mărginimea Sibiului a "unchiului Tavi" este acum proprietatea actriţei.


DAN C. MIHĂILESCU: Cioran: 158 scrisori inedite


Ce vă spuneam luna trecută despre posteritatea fertilă a lui Emil Cioran? Iată că, după numărul special din Cahiers de l’Herne, după eseul inedit despre Franţa din 1940 şi traducerea „Schimbării la faţă a României”, revenim triumfător de la Paris la Bucureşti, unde la Humanitas apar cele 158 de scrisori expediate de Cioran lui Wolfgang Kraus din 1971 în 1990.Victor Rebengiuc: Ciulei este unul dintre regizorii care m-au format ca actor


La lansarea albumului “Cu gândiri şi cu imagini” dedicat maestrului Liviu Ciulei, lansare ce a avut loc pe 22 iunie la Librăria Cărtureşti, s-au aflat spectatori, dar şi actori care au lucrat de-a lungul timpului cu acesta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .