Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor


Lunea e mai ieftin la Curtea Veche

Cum iubesc femeile. Despre dorinte si despre barbati ; Femeia care a uitat sa nasca ; El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna - Set 30% Reducere

Bucuria de a trăi ; Hrană vie pentru sănătate ; Gândeşte optimist într-o lume cenuşie - Set 30% reducere

Când nu mai e un lux, cartea se vinde!

Jurnalul Naţional - Bucuresti,RomaniaToate persoanele care au luat cărţi, DVD-uri sau CD-uri în valoare de minimum 50 de lei au avut posibilitatea de a câştiga o bibliotecă oferită de Elvila


A dus “plocon” la Columna lui Traian: un pumn de ţărână românească

Jurnalul Naţional - Bucuresti,RomaniaÎn această încăpere avem expusă biblioteca lui Badea Cârţan, care sa născut la 1849 la Cârţişoara şi a murit la 7 august 1911 la Poiana Ţapului. .


Centrul Cultural Francez organizeaza cursuri pentru copii

Ziarul de Iasi - Romania

Unul este amenajat ca o biblioteca in care avem o coletie de carti noi, pe care le-am achizitionat acum 2-3 ani. Aici au loc, in fiecare vara.


Un mare singuratic, călător prin Bibliotecile lumii: Adrian Marino

Observatorul - Toronto,Ontario,Canada... computerizat al accesului la carte sau cea a accesului nelimitat la copiatoarele Bibliotecii.


O carte premiata la Satu Mare, donata Institutului Cultural Roman ...

Informatia Zilei Satu Mare - Satu Mare, Romania Albumul va fi depus in Biblioteca Institutului Cultural Roman din Paris. Cu aleasa consideraţie, Magda Carneci.”


Teatru la Libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti

Libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti va invita la o serie de evenimente culturale, stranse sub numele generic “Teatrul in vitrina” cu actorii trupei maestrului Dan Puric - Passe Partout. Va asteptam cu drag!


"Amintirile despre Răşinari le scriu cu sufletul"

Actriţa Ilinca Tomoroveanu, nepoata lui Octavian Goga, venea pe lume la trei ani după moartea poetului. A crescut pe vremea când scrierile lui erau interzise, însă în cultul personalităţii lui Goga, evocate prin poveştile spuse de bunica sa, sora poetului. Chiar şi după moartea lui Octavian Goga, la Răşinari au continuat să vină oameni care îl admirau, dornici să asculte amintiri despre el. Casa din Mărginimea Sibiului a "unchiului Tavi" este acum proprietatea actriţei.


DAN C. MIHĂILESCU: Cioran: 158 scrisori inedite


Ce vă spuneam luna trecută despre posteritatea fertilă a lui Emil Cioran? Iată că, după numărul special din Cahiers de l’Herne, după eseul inedit despre Franţa din 1940 şi traducerea „Schimbării la faţă a României”, revenim triumfător de la Paris la Bucureşti, unde la Humanitas apar cele 158 de scrisori expediate de Cioran lui Wolfgang Kraus din 1971 în 1990.Victor Rebengiuc: Ciulei este unul dintre regizorii care m-au format ca actor


La lansarea albumului “Cu gândiri şi cu imagini” dedicat maestrului Liviu Ciulei, lansare ce a avut loc pe 22 iunie la Librăria Cărtureşti, s-au aflat spectatori, dar şi actori care au lucrat de-a lungul timpului cu acesta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .