Treceți la conținutul principal

Noaptea Albă a Galeriilor 2009

28 de galerii, ateliere, centre de artă contemporană şi spaţii alternative vor suferi de insomnie creativă în noaptea de 12 spre 13 iunie.
Anul acesta, arta va ieşi din harta ei tradiţională, Noaptea Albă a Galeriilor extinzându-şi programul într-o sufragerie (Galeria 29), într-un garaj-galerie (Paradis Garaj), în subsolul unui fost spaţiu comercial (Atelier în Tranziţie), în fostul sediu al Bursei Mărfurilor, devenită Bursa Mărfurilor Creative (The Ark), şi în multe alte spaţii care şi-au convertit funcţia şi istoria pentru a găzdui expoziţii de pictură, fotografie, proiecţii de filme, performance-uri şi mai tot ce intră sub umbrela artelor contemporane. La această ediţie, reţeaua Nopţii Albe va avea parte de un număr-record de „noduri“, respectiv 28 de spaţii participante (dublu faţă de anul trecut), ale căror oferte culturale sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.De asemenea, artele vor depăşi în acest weekend însăşi ideea de spaţiu special amenajat, extinzându-se în spaţiul public prin parteneriatul cu Street Delivery, proiectul ajuns la cea de-a patra ediţie care îşi propune să închidă pentru maşini traseul Strada Verona, deschizându-l pietonilor.
Publicul este aşteptat să ia pulsul artelor contemporane practicate în România începând cu ora 19.00, stingerea urmând să fie dată la ora 4.00, organizatorii pregătind şi un traseu pentru cei care doresc să facă turul galeriilor pe bicicletă. Printre celelalte spaţii raliate la această sesiune de insomnie organizată se numără galeriile Andreiana, Anaid, Art Society, Atelier 35, Draft One - Galeria de Proiecte, H’art, Ivan, Laica, Mora, UNAgaleria şi Galeria Posibilă, cărora li se adaugă Centrul Naţional al Dansului, Cărtureşti, Centrul de Introspecţie Vizuală şi Pavilion Unicredit, restul destinaţiilor acestui „pelerinaj“ fiind disponibile pe www.noapteagaleriilor.ro .
Sursa: cotidianul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .