Treceți la conținutul principal

Noaptea Albă a Galeriilor 2009

28 de galerii, ateliere, centre de artă contemporană şi spaţii alternative vor suferi de insomnie creativă în noaptea de 12 spre 13 iunie.
Anul acesta, arta va ieşi din harta ei tradiţională, Noaptea Albă a Galeriilor extinzându-şi programul într-o sufragerie (Galeria 29), într-un garaj-galerie (Paradis Garaj), în subsolul unui fost spaţiu comercial (Atelier în Tranziţie), în fostul sediu al Bursei Mărfurilor, devenită Bursa Mărfurilor Creative (The Ark), şi în multe alte spaţii care şi-au convertit funcţia şi istoria pentru a găzdui expoziţii de pictură, fotografie, proiecţii de filme, performance-uri şi mai tot ce intră sub umbrela artelor contemporane. La această ediţie, reţeaua Nopţii Albe va avea parte de un număr-record de „noduri“, respectiv 28 de spaţii participante (dublu faţă de anul trecut), ale căror oferte culturale sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.De asemenea, artele vor depăşi în acest weekend însăşi ideea de spaţiu special amenajat, extinzându-se în spaţiul public prin parteneriatul cu Street Delivery, proiectul ajuns la cea de-a patra ediţie care îşi propune să închidă pentru maşini traseul Strada Verona, deschizându-l pietonilor.
Publicul este aşteptat să ia pulsul artelor contemporane practicate în România începând cu ora 19.00, stingerea urmând să fie dată la ora 4.00, organizatorii pregătind şi un traseu pentru cei care doresc să facă turul galeriilor pe bicicletă. Printre celelalte spaţii raliate la această sesiune de insomnie organizată se numără galeriile Andreiana, Anaid, Art Society, Atelier 35, Draft One - Galeria de Proiecte, H’art, Ivan, Laica, Mora, UNAgaleria şi Galeria Posibilă, cărora li se adaugă Centrul Naţional al Dansului, Cărtureşti, Centrul de Introspecţie Vizuală şi Pavilion Unicredit, restul destinaţiilor acestui „pelerinaj“ fiind disponibile pe www.noapteagaleriilor.ro .
Sursa: cotidianul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa