Treceți la conținutul principal

Resurse ebook din Romania

Ne aflam cu siguranta in era bibliotecilor digitale. Am pornit la drum cautand cateva resurse romanesti electronice. Iata mai jos ce am gasit, cu speranta ca vor fi utile! Daca mai stiti aletele, va astept sa mai adaugam la aceasta lista!

Cartea audio

Colectia istorica a revistei "Teatru"

Manuscrise Eminescu

Polirom

Romanian Voice

Carti de la e-scoala;

La e-librarie am gasit carti (in romana si in engleza) ;

La Biblioteca Virtuala Metropolitana Bucuresti sunt doar cateva carti ;

La Scriptorium am gasit: Biblia; George Bacovia - Plumb, Scîntei galbene; Ion Barbu - Uvedenrode, Joc secund, După melci, Addenda, Din periodice; Constantin Cantacuzino - Istoria Ţărîi Româneşti; I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută, D’ale carnavalului, O noapte furtunoasă;

O alta resura romaneasca aici ;

Editura virtuala de la LiteraNet;

O lista la BCU aici, dar nu toate site-urile mai exista.

Comentarii

Mariana a spus…
Iată o altă întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?" Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire :)
http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html
Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

Multumesc mult. O sä am cam greutäti sä inteleg Textul , da mä bucur totusi.La Biblioteca romineascä am gäsit si pe Caragiale. L-am citit cind am fost Copil.
Numai o Intrebare: ce am tras eu jos sint numai Pärti de la Cärti sau ??
dacä imi trebuie toatä Bucata de Carte cum procedez ?

Salutäri Jacob
Gingasia a spus…
Jacob,

Unele sunt capitole intregi, altele doar fragmente! daca te intereseaza o carte anume sa-mi zici incerc sa-ti fac rost!
Petre a spus…
Cea mai importanta, bogata si legala resursa de ebooks/carti digitale din Romania va fi www.librariadigitala.ro
Cat de curand
Gingasia a spus…
Petre,

Sa-mi dai de veste la lansare, sunt curioasa!
Julia Lung a spus…
Cu drag, va recomand aceasta carte in format ebook: Gramatica Uitarii, by Julia Lung.
www.julialung.ro
Viorel a spus…
Sunt foarte interesat de aceasta arie a e-book-urilor, este binevenit acest articol.
De cand am cumparat Kindle-ul (recent), sunt in cautare de resurse.
Numai bine.
Viorel T

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .