Treceți la conținutul principal

Resurse ebook din Romania

Ne aflam cu siguranta in era bibliotecilor digitale. Am pornit la drum cautand cateva resurse romanesti electronice. Iata mai jos ce am gasit, cu speranta ca vor fi utile! Daca mai stiti aletele, va astept sa mai adaugam la aceasta lista!

Cartea audio

Colectia istorica a revistei "Teatru"

Manuscrise Eminescu

Polirom

Romanian Voice

Carti de la e-scoala;

La e-librarie am gasit carti (in romana si in engleza) ;

La Biblioteca Virtuala Metropolitana Bucuresti sunt doar cateva carti ;

La Scriptorium am gasit: Biblia; George Bacovia - Plumb, Scîntei galbene; Ion Barbu - Uvedenrode, Joc secund, După melci, Addenda, Din periodice; Constantin Cantacuzino - Istoria Ţărîi Româneşti; I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută, D’ale carnavalului, O noapte furtunoasă;

O alta resura romaneasca aici ;

Editura virtuala de la LiteraNet;

O lista la BCU aici, dar nu toate site-urile mai exista.

Comentarii

Mariana a spus…
Iată o altă întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?" Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire :)
http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html
Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

Multumesc mult. O sä am cam greutäti sä inteleg Textul , da mä bucur totusi.La Biblioteca romineascä am gäsit si pe Caragiale. L-am citit cind am fost Copil.
Numai o Intrebare: ce am tras eu jos sint numai Pärti de la Cärti sau ??
dacä imi trebuie toatä Bucata de Carte cum procedez ?

Salutäri Jacob
Gingasia a spus…
Jacob,

Unele sunt capitole intregi, altele doar fragmente! daca te intereseaza o carte anume sa-mi zici incerc sa-ti fac rost!
Petre a spus…
Cea mai importanta, bogata si legala resursa de ebooks/carti digitale din Romania va fi www.librariadigitala.ro
Cat de curand
Gingasia a spus…
Petre,

Sa-mi dai de veste la lansare, sunt curioasa!
Julia Lung a spus…
Cu drag, va recomand aceasta carte in format ebook: Gramatica Uitarii, by Julia Lung.
www.julialung.ro
Viorel a spus…
Sunt foarte interesat de aceasta arie a e-book-urilor, este binevenit acest articol.
De cand am cumparat Kindle-ul (recent), sunt in cautare de resurse.
Numai bine.
Viorel T

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .