Treceți la conținutul principal

Cum pastram mirodeniile!


Mirodeniile si plantele aromatice isi pierd culoarea, gustul si/sau parfumul in timp. Pentru ca ele sa isi pastreze savoarea si culoarea, depozitati-le intr-un loc racoros, uscat, ferit de lumina puternica, umezeala, caldura sau oxigen. Pe cat posibil, evitati sa asezati mirodeniile sau plantele aromatice foarte aproape de sursele de caldura sau rece (soba, aragaz, cuptor, frigider, masina de spalat). De asemenea, trebuie sa aveti grija ca aerul sa nu fie foarte uscat.

Plantele aromatice si mirodeniile se pastreaza in borcane etanse precum borcane de sticla, cutii de plastic sau metal, pentru a le proteja de umezeala si a le pastra substantele care le dau aroma.

Mirodeniile de culoare rosie precum chilli, ardeiul iute si paprika se pot pastra la frigider pentru ca aerul rece le va pastra culoarea si aroma. Oricum, temperatura ideala la care trebuie sa tinem plantele aromatice si mirodeniile trebuie sa fie constanta si sub 21 de grade Celsius. Fluctuatiile de temperatura creaza condens si chiar mucegai, asa ca mirodeniile pastrate la frigider trebuie asezate la loc imediat dupa ce au fost folosite.

Fiecare mirodenie sau planta aromatica are ciclul ei de viata, diferit de la o specie la alta; oricum, toate se invechesc in timp, indiferent de conditiile de pastrare. Atunci cand le cumparati, unde e cazul, aveti grija sa fie proaspete, nu ofilite si sa aiba parfum. Mirodeniile taiate sau cele sub forma de pudra nu trebuie sa intre in contact cu aerul, pentur ca isi pierd mult mai repede aroma, decat cele intregi.

In general, ele se pot pastra cam:
Plante intregi
Frunze si flori - 1 an
Seminte si scoarta - peste 2 ani
Radacini - peste 2 ani

Mirodenii macinate (prafuri)
Frunze - 6 luni
Seminte si scoarta - 6 luni
Radacini - 1 an


Sursa: Gradinamea.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa