Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor


Va asteptam marti, 14 iulie, la ora 16.00, la libraria Humanitas Kretzulescu, pentru lansarea audiobookului "Doamna cu camelii".


Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, organizează astăzi, începând cu ora 19:00, la Catedrala mitropolitană din Iaşi „Concertul extraordinar de muzică bizantină“.

Kihi-Kiha & co Targ

Terasa Verona se transformă în loc de joacă la Kihi-Kiha & co târg handmade dedicat copiilor organizat de Carturesti si Kihi-Kiha.
Aici vei găsi: designeri talentaţi, lucruşoare unicat, mobilă pictată, workshopuri isteţe, tombolă cu premii, psiholog specializat în interpretarea de desene, teatru pentru copii si concursuri de creativitate.

Legislaţie de bibliotecă (colecţie de legi şi regulamente)

Începând cu sfârşitul acestei luni, pe site-ul ABR este disponibilă o colecţie de legi şi regulamente alcătuită în cadrul Secţiunii Legislaţie de bibliotecă şi perfecţionare profesională.

Dan Puric: "Nu sunt un pol al perfectiunii, dar nici o groapa de pacate!"

"Sinucigasul", "Idolul si Ion Anapoda", "Don Quijote", la Teatrul National "I.L. Caragiale", sau "Vis", la Sala Rapsodia, sunt doar cateva dintre spectacolele in care il putem vedea pe Dan Puric in timpul stagiunii teatrale. In timpul vacantei il putem regasi citindu-i cartile - "Omul frumos" si "Cine suntem".

Examenele nationale, modificate

Din anul scolar 2009-2010, admiterea la liceu si examenul de bacalaureat se vor sustine dupa regulamente si proceduri noi.


Lansarea Jurnalului 1945-1946 de Mircea Eliade
Lectura: Marcel Iures


Bacău: Copiii se distrează gratuit la Biblioteca Judeţeană

Zeci de copii vin zilnic la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza” din Bacău, în special, între orele 11.00 şi 13.00. Ei sunt motivaţi de programul de vacanţă pus la punct de instituţie, care le permite celor mai tineri dintre abonaţi să ia parte gratuit la o serie de activităţi interactive alături de bibliotecari.


Baia Mare: Micuţii băimăreni vizionează filme la bibliotecă

Pentru al şaselea an consecutiv, preşcolarilor băimăreni li se oferă o alternativă de petrecere a vacanţei. Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din municipiu organizează Zilele Filmului pentru Copii, acţiune ce are ca scop descoperirea universului cărţilor în rândul celor mici.

Comentarii

Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

eu am un pic o Problemä cu prelucrarea si asimilarea la duoä Puncte.Nu pot sä le corelez...
Atitea Events culturale si atita Spirit Cultural in Rominia si pe altä parte atita Prostie si Ignorantä mai ales in Lumea voasträ politicä.Poate poti sä imi explici Tu fenomenul ästa....

Salutäri Jacob
Gingasia a spus…
Cred ca ai setata tastatura pe limba germana de aia ai probleme cu "a"!Cat priveste politica nu stiu exact la ce anume te referi, nu prea ma intereseaza acest domeniu, sa nu uitam totusi ca: "Politica nu are principii. Are numai interese"!
Jacktels Kochbuch a spus…
Am väzut Videos cu Representantii vostrii politici.Ma-m speriat de Nivelul lor Intelectual. Asta este pentru mine Semn cä la voi acolo nu este mult in Ordine dacä Persoane din acelea primesc Mandate ( cä Mandatele se primesc prin Alegeri sau nu ??)
Pe altä Parte se oferä atitea Cultural Events unde tot Omul poate sä participe.Aicia nu este atita Ofertä..
Acuma nu am inteles eu : ce Problemä cu "a" ??calin
Gingasia a spus…
Vorbeai de asimilarea celor doua puncte de la "a".Ai tastatura setata pe limba germana de aia iti apar punctele!:)

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…