Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor


Va asteptam marti, 14 iulie, la ora 16.00, la libraria Humanitas Kretzulescu, pentru lansarea audiobookului "Doamna cu camelii".


Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, organizează astăzi, începând cu ora 19:00, la Catedrala mitropolitană din Iaşi „Concertul extraordinar de muzică bizantină“.

Kihi-Kiha & co Targ

Terasa Verona se transformă în loc de joacă la Kihi-Kiha & co târg handmade dedicat copiilor organizat de Carturesti si Kihi-Kiha.
Aici vei găsi: designeri talentaţi, lucruşoare unicat, mobilă pictată, workshopuri isteţe, tombolă cu premii, psiholog specializat în interpretarea de desene, teatru pentru copii si concursuri de creativitate.

Legislaţie de bibliotecă (colecţie de legi şi regulamente)

Începând cu sfârşitul acestei luni, pe site-ul ABR este disponibilă o colecţie de legi şi regulamente alcătuită în cadrul Secţiunii Legislaţie de bibliotecă şi perfecţionare profesională.

Dan Puric: "Nu sunt un pol al perfectiunii, dar nici o groapa de pacate!"

"Sinucigasul", "Idolul si Ion Anapoda", "Don Quijote", la Teatrul National "I.L. Caragiale", sau "Vis", la Sala Rapsodia, sunt doar cateva dintre spectacolele in care il putem vedea pe Dan Puric in timpul stagiunii teatrale. In timpul vacantei il putem regasi citindu-i cartile - "Omul frumos" si "Cine suntem".

Examenele nationale, modificate

Din anul scolar 2009-2010, admiterea la liceu si examenul de bacalaureat se vor sustine dupa regulamente si proceduri noi.


Lansarea Jurnalului 1945-1946 de Mircea Eliade
Lectura: Marcel Iures


Bacău: Copiii se distrează gratuit la Biblioteca Judeţeană

Zeci de copii vin zilnic la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza” din Bacău, în special, între orele 11.00 şi 13.00. Ei sunt motivaţi de programul de vacanţă pus la punct de instituţie, care le permite celor mai tineri dintre abonaţi să ia parte gratuit la o serie de activităţi interactive alături de bibliotecari.


Baia Mare: Micuţii băimăreni vizionează filme la bibliotecă

Pentru al şaselea an consecutiv, preşcolarilor băimăreni li se oferă o alternativă de petrecere a vacanţei. Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din municipiu organizează Zilele Filmului pentru Copii, acţiune ce are ca scop descoperirea universului cărţilor în rândul celor mici.

Comentarii

Jacktels Kochbuch a spus…
Hallo Roxana,

eu am un pic o Problemä cu prelucrarea si asimilarea la duoä Puncte.Nu pot sä le corelez...
Atitea Events culturale si atita Spirit Cultural in Rominia si pe altä parte atita Prostie si Ignorantä mai ales in Lumea voasträ politicä.Poate poti sä imi explici Tu fenomenul ästa....

Salutäri Jacob
Gingasia a spus…
Cred ca ai setata tastatura pe limba germana de aia ai probleme cu "a"!Cat priveste politica nu stiu exact la ce anume te referi, nu prea ma intereseaza acest domeniu, sa nu uitam totusi ca: "Politica nu are principii. Are numai interese"!
Jacktels Kochbuch a spus…
Am väzut Videos cu Representantii vostrii politici.Ma-m speriat de Nivelul lor Intelectual. Asta este pentru mine Semn cä la voi acolo nu este mult in Ordine dacä Persoane din acelea primesc Mandate ( cä Mandatele se primesc prin Alegeri sau nu ??)
Pe altä Parte se oferä atitea Cultural Events unde tot Omul poate sä participe.Aicia nu este atita Ofertä..
Acuma nu am inteles eu : ce Problemä cu "a" ??calin
Gingasia a spus…
Vorbeai de asimilarea celor doua puncte de la "a".Ai tastatura setata pe limba germana de aia iti apar punctele!:)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .