Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Tescani, testamentul unei mari iubiri
Jurnalul Naţional - Bucuresti
Extraordinara bibliotecă a lui Dumitru Rosetti-Tescanu a fost distrusă. O parte din cărţi au fost arse chiar în faţa conacului.

Manager de revista si ziarist la doar 13 ani
Ziarul de Iasi - Romania
Revista "Lumina Cunoasterii" va fi lansata oficial la sediul central al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu".

Trei deţinuţi, cărţi vii pentru bibliofili
Evenimentul Zilei - Bucharest,Romania
Biblioteca vie funcţionează ca o biblioteca obişnuită - cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărţile, le returnează în bibliotecă, şi dacă vor, pot să mai împrumute o carte. Există însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul.


„Cluburile“ fără zgomot
Gândul - Romania...
Milonga, teatru, Andy Warhol, zeci de cărţi şi licori dulci şi acidulate. Asta găseşte, din acest week-end, bucureşteanul dornic de loisir la kilometrul 0 în Capitală.


Românii din Nurnebrg vor avea bibliotecă, iar o contabilă din Elveţia şi-a deschis galerie de artă
Platforma Culturală AŞII ROMÂNI se zbate să înfiinţeze o bibliotecă românească la Nürnberg. Pînă în prezent, a fost făcută o donaţie de 99 de cărţi din partea Institutului Cultural Român şi sute de alte cărţi din partea unor persoane fizice din România şi Germania. (O stire care il va interesa pe Jacob!)


Centenar Constantin Noica, sărbătorit la Muzeul Literaturii Române
Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea lui Constantin Noica, pe 16 iulie, în cadrul unui eveniment ce include prezentări ale unor volume despre filosoful român, la care va fi prezent şi academicianul Eugen Simion.


Autorul romanului "Fahrenheit 451" pledeaza pentru lectura: "Mergeti in Iad cu Internetul vostru!"
Ray Bradbury, faimosul autor al romanului Fahrenheit 451, la 88 de ani, militeaza intr-un mod inedit pentru lectura, in sensul clasic al termenului, precizand ca Internetul este un pericol.


Viaţa cu sora mea, Madonna
LANSARE. Cartea care a înfuriat-o pe diva muzicii pop, scrisă de fratele ei, Christopher Ciccone, va apărea la Editura Humanitas înainte de concertul din august, de la Bucureşti.


I. Hangiu, Presa românească de la origini pînă în prezent. Dicţionar cronologic 1790-2007, Editura comunicare.ro, Bucureşti, 2008

Autorul, I. Hangiu, e un veteran al cercetărilor de istorie a presei româneşti, un savant de modă veche, care a stat prin arhive şi a inhalat praf şi acarieni mult mai mult decît o să petreceţi voi pe Google, înghiţind viruşi.


De pe mail – teatru la Humanitas
Joi, 16 iulie, ora 20.30, Libraria Humanitas Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 45 va fi gazda unui eveniment de exceptie: o seara de teatru in vitrina, avandu-l ca invitat special pe Vlad Russo, senior editor la Editura Humanitas, traducator si pasionat cititor al operei lui Milan Kundera.


Articolul "Brancardierul român" in Dilema, scris de Plesu mi-a placut foarte mult, vi-l recomand! :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .