Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Mii de cărţi la Institutul Confucius din Cluj

Peste şapte mii de volume va avea Biblioteca Institutului Confucius, care se deschide în Cluj-Napoca, în 21 septembrieCartea "Principele Ra­du" (Editura Litera Interna­tional), semnata de Vladimir Cretulescu si Corina Murafa, urmareste traiectoria unei vieti sculptate, parca, de mana sortii: lumina copilariei lui Radu Duda, traumele si bucuriile unei adolescente traite in comunism, apoi viata de actor si radicala cotitura existentiala - intrarea in Familia Regala a Romaniei.
Ediţiile electronice ale celebrelor romane „1984” şi „Ferma animalelor”, de George Orwell, au fost eliminate din librăria digitală a cititorului electronic Kindle, al companiei Amazon.


Prima librărie de benzi desenate din România, inaugurată cu vată pe băţ

Vineri se deschide la Bucureşti prima librărie specializată în benzi desenate, comics, manga, romane grafice şi alte cărţi ilustrate.


Galaţi: Inaugurarea Casei Memoriale 'Hortensia Papadat-Bengescu'

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie, Cristian Căldăraru, a precizat că lucrările de reabilitare ale casei s-au terminat în 2007, iar din acel moment muzeografii şi-au dedicat timpul strângerii obiectelor din colecţia permanentă.

Aproape cinci milioane de romani vor avea acces la servicii de internet gratuite in 12 biblioteci judetene

Bacau, Bihor, Braila, Constanta, Galati, Harghita, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj, Suceava, Valcea - si 240 de biblioteci locale, care vor beneficia, incepand cu luna noiembrie, de donatii constand in computere si software, dar si de cursuri de formare profesionala pentru bibliotecari, se arata intr-un comunicat Agerpres.


Record de vizitatori la Muzeul Brukenthal


Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a atras un număr record de vizitatori în prima
jumătate a acestui an- aproape 105.000 de persoane.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .