Treceți la conținutul principal

Din presa cartilor si bibliotecilor

Mii de cărţi la Institutul Confucius din Cluj

Peste şapte mii de volume va avea Biblioteca Institutului Confucius, care se deschide în Cluj-Napoca, în 21 septembrieCartea "Principele Ra­du" (Editura Litera Interna­tional), semnata de Vladimir Cretulescu si Corina Murafa, urmareste traiectoria unei vieti sculptate, parca, de mana sortii: lumina copilariei lui Radu Duda, traumele si bucuriile unei adolescente traite in comunism, apoi viata de actor si radicala cotitura existentiala - intrarea in Familia Regala a Romaniei.
Ediţiile electronice ale celebrelor romane „1984” şi „Ferma animalelor”, de George Orwell, au fost eliminate din librăria digitală a cititorului electronic Kindle, al companiei Amazon.


Prima librărie de benzi desenate din România, inaugurată cu vată pe băţ

Vineri se deschide la Bucureşti prima librărie specializată în benzi desenate, comics, manga, romane grafice şi alte cărţi ilustrate.


Galaţi: Inaugurarea Casei Memoriale 'Hortensia Papadat-Bengescu'

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie, Cristian Căldăraru, a precizat că lucrările de reabilitare ale casei s-au terminat în 2007, iar din acel moment muzeografii şi-au dedicat timpul strângerii obiectelor din colecţia permanentă.

Aproape cinci milioane de romani vor avea acces la servicii de internet gratuite in 12 biblioteci judetene

Bacau, Bihor, Braila, Constanta, Galati, Harghita, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj, Suceava, Valcea - si 240 de biblioteci locale, care vor beneficia, incepand cu luna noiembrie, de donatii constand in computere si software, dar si de cursuri de formare profesionala pentru bibliotecari, se arata intr-un comunicat Agerpres.


Record de vizitatori la Muzeul Brukenthal


Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a atras un număr record de vizitatori în prima
jumătate a acestui an- aproape 105.000 de persoane.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…