Treceți la conținutul principal

Farmacia naturii - Cum ştim dacă mierea este veritabilă ori falsă?

Mierea de calitate cristalizează, iar cea falsă nu!

Nu mai este nevoie să convingem pe nimeni cît de sănătos este consumul regulat de miere de albine. Dar ştim oare cum trebuie aleasă şi consumată mierea? Secretul l-am aflat de la dl prof. Vasile Andriţoiu, apiterapeut: "Din păcate, există multe metode de falsificare a mierilor. În afară de hrănirea familiilor de albine cu melasă, ce-a mai grosieră metodă este aceea de a fierbe zahăr în infuzia unor plante, pînă cînd fiertura este adusă la consistenţa mierii. O falsificare destul de uzitată este hrănirea masivă a albinelor cu sirop de zahăr în diverse concentraţii. De aceea, în borcanele îmbietoare de pe tarabele pieţelor, poate fi miere veritabilă ori falsă. Cumpărătorul trebuie să ştie măcar atît: mierile false nu zaharisesc, în timp ce toate mierile veritabile cristalizează (în afară de mierea de mană!).

În unele cazuri, cumpărătorul este îmbiat cu miere de fenicul ori de zmeur cînd cere miere de salcîm (culorile lor sînt apropiate), iar mierea de floarea-soarelui poate "trece" drept miere polifloră (cea mai valoroasă din punct de vedere terapeutic)".Prin fierbere, mierea îşi pierde proprietăţile terapeutice.

Dacă vă cumpăraţi o miere cristalizată – acest aspect oferindu-vă garanţia că mierea este veritabilă – şi doriţi să o mîncaţi în stare lichidă sau să o folosiţi ca îndulcitor în diferite ceaiuri, dl Andriţoiu recomandă ca lichefierea să se facă la temperaturi care să nu depăşească maxim 40?C: "Să nu uităm că, mierea este produsă la temperaturi care nu depăşesc 35-37 grade C în interiorul stupului. Mierea nu este termostabilă, iar temperaturile înalte distrug o multitudine de principii vitalizante. Cand temperatura de lichefiere depăşeşte 90 C, mierea este redusă la valoarea unui zahăr lichid.

Comentarii

Ina a spus…
Multumim pt informatii! F utile.
Elena Valentina a spus…
Nu stian..multumesc pentru articol!
Mariana a spus…
Te aşteaptă un dar aici http://psalmdedor.blogspot.com/2009/07/dor-de-priviredaruri-pentru-voi.html, pentru minunatul răspuns dat la întrebarea ,,Cât de importantă e ste privirea într-o relaţie?"
Iar mâine, o altă surpriză...,,diamante" :)

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa