Treceți la conținutul principal

Lansarea cartii „Manastirea Sfanta Ana Rohia - monografie”

"Nimeni nu e desavarsit. Numai Dumnezeu nu are umbra"


A fost lansata lucrarea episcopului ortodox al Maramuresului si Satmarului, Justinian Chira, „Manastirea Sfanta Ana Rohia - monografie”. Opera, aparuta la Editura Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, reflecta admiratia pe care acesta o are pentru Manastirii Rohia, lacas de cult in care episcopul Justinian a fost staret aproximativ trei decenii. PS Justinian Chira este autor al mai multor volume, din care amintim "Darurile Bisericii", "Viata Maicii Domnului" si "Lumina din lumina Nasterii si Invierii Domnului".

In lucrare sunt prezente date importante care au marcat istoricul zonei, dar si a celui mai important lacasul monahal din judetul Maramures. „Cartea acesta este un dar pe care vreau sa-l las celor care vor veni in urma noastra, pentru ca sa stie de unde isi trag seva spirituala”, a spus Justinian Chira. Cartea a fost prezentata de catre profesorul Adrian Paul, doctor in teologie, si de parintele Macarie, bibliotecarul Manastirii Rohia. Lucrarea cuprinde documente din arhiva manastirii si fotografii in exclusivitate din istoria lacasului.

Este autor al mai multor volume, din care amintim "Darurile Bisericii", "Viata Maicii Domnului" si "Lumina din lumina Nasterii si Invierii Domnului".
Poze de la lansare aici
Imagini din BIBLIOTECA

Comentarii

doareu a spus…
Am fost acolo... si e minunat, de vis..atat de apropae de Dumnezeu.

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .