Treceți la conținutul principal

Margareta Pâslaru a lansat audiobookul ”Basme fermecate”


Audiobookul pentru copii „Basme fermecate”, ce cuprinde unele dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, care au încântat generaţii de copii, în minunata lectură a actriţei Margareta Pâslaru. Binecunoscută din filmul pentru copii „Veronica”, Margareta Pâslaru revine astfel la universul copilăriei și la actorie, sub o altă formă. Dacă în filmul „Veronica” a interpretat trei roluri, acela de educatoare, zână şi împărăteasa furnicilor, de data aceasta artista joacă rolul de povestitor, aşa cum îi depăna basme seara, la culcare, și fiicei sale, Ana Maria.


Copiii vor putea asculta „Lebedele sălbatice”, „Dârzul soldăţel de plumb”, „Prinţesa şi bobul de mazăre”, „Privighetoarea” şi „Veşmântul cel nou al regelui”.Margareta Pâslaru cedează drepturile de autor obținute din comercializarea audiobookului „Basme fermecate” Spitalului de copii Grigore Alexandrescu din București unde activează ca voluntar încă din 2006 citind poveşti, ori de câte ori i se iveşte o ora liberă.


„Ideea de a face împreună un audiobook pentru copii ne-a venit încă din 2008. Îmi doream ca aceste povești să aline durerea micilor pacienți de la Spitalul Grigore Alexandrescu atunci cand eu nu ajung la patul lor, să le citesc personal. Avem promisiuni referitoare la donarea unor CD-playere și visez ca ele să exIste pe noptierele spitalelor de copii din țară. În plus, mă bucur că acum poveștile vor putea ajunge la copiii din întreaga țară cărora poate părinții nu mai au timp să le citească datorită ritmului intens în care trăim cu toții și sper că îi vor ajuta să descopere minunatul univers al lui Hans Christian Andersen”, declară Margareta Pâslaru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…