Treceți la conținutul principal

Margareta Pâslaru a lansat audiobookul ”Basme fermecate”


Audiobookul pentru copii „Basme fermecate”, ce cuprinde unele dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, care au încântat generaţii de copii, în minunata lectură a actriţei Margareta Pâslaru. Binecunoscută din filmul pentru copii „Veronica”, Margareta Pâslaru revine astfel la universul copilăriei și la actorie, sub o altă formă. Dacă în filmul „Veronica” a interpretat trei roluri, acela de educatoare, zână şi împărăteasa furnicilor, de data aceasta artista joacă rolul de povestitor, aşa cum îi depăna basme seara, la culcare, și fiicei sale, Ana Maria.


Copiii vor putea asculta „Lebedele sălbatice”, „Dârzul soldăţel de plumb”, „Prinţesa şi bobul de mazăre”, „Privighetoarea” şi „Veşmântul cel nou al regelui”.Margareta Pâslaru cedează drepturile de autor obținute din comercializarea audiobookului „Basme fermecate” Spitalului de copii Grigore Alexandrescu din București unde activează ca voluntar încă din 2006 citind poveşti, ori de câte ori i se iveşte o ora liberă.


„Ideea de a face împreună un audiobook pentru copii ne-a venit încă din 2008. Îmi doream ca aceste povești să aline durerea micilor pacienți de la Spitalul Grigore Alexandrescu atunci cand eu nu ajung la patul lor, să le citesc personal. Avem promisiuni referitoare la donarea unor CD-playere și visez ca ele să exIste pe noptierele spitalelor de copii din țară. În plus, mă bucur că acum poveștile vor putea ajunge la copiii din întreaga țară cărora poate părinții nu mai au timp să le citească datorită ritmului intens în care trăim cu toții și sper că îi vor ajuta să descopere minunatul univers al lui Hans Christian Andersen”, declară Margareta Pâslaru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .